Conpot
Stikkord: vogntog
Scania eddie stobart

2000 lastebiler i en enkelt ordre

Scania har vunnet sin største ordre noensinne i Europa. Britiske Eddie Stobart Limited med tilknyttede selskaper har bestilt mer enn 2000 lastebiler.

#conpot på Instagram
  De to sjåførene diskuterer hvordan de skal utføre løftet. Foto: Tonny Pedersen

  Gravemaskin berger vogntog

  Se video der en maskinfører hjelper en sjåfør med å få vognen tilbake på dekkene, slik at veien kan åpnes raskt etter at Bring-tilhengeren kom utenfor veikanten og veltet i veibanen.


  Nye veikriterier legger til rette for modulvogntog

  – Regjeringen ønsker å legge til rette for at modulvogntog skal kunne kjøre på veiene. For ett år siden gjorde vi modulvogntogordningen, som tillater vogntog på inntil 25,25 meter og 60 tonn, permanent, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

  schmitz carbobull norge

  20 traller til REMA

  Daglig leder Per Karlsen i Schmitz Cargobull Norge AS på Gardermoen overleverte nylig 20 nye trailere til Rune Herje fra Rema Distribusjon Norge AS.


  Over 35 000 kontrollerte kjøretøy

  Vegvesenets kontroll av dekk og kjetting denne vinteren har resultert i 1665 gebyr, 513 bruksforbud og 18 anmeldelser.

  Oppgangen fra 2013 fortsetter

  Norske lastebiler fraktet i alt 4,6 prosent mer gods i 1. kvartal i år enn i samme kvartal i fjor. Transportarbeidet økte med 7,7 prosent, i følge tall fra ssb.no.

  Michelin X Multi

  Nytt trailerdekk fra Michelin

  Michelin har utvidet sin dekkserie Michelin X Multi med et nytt dekk spesielt beregnet på trailere, Michelin X Multi T. Det gjør det mulig for transportørene å utstyre hele ekvipasjen med dekk fra samme dekkserie.

  Bruksforbud for fire av ti vogntog

  Fire av ti kontrollerte vogntog på vei inn i landet har fått bruksforbud av Statens vegvesen i år.  Flere utenlandske sjåfører har falske førerkort

  Politiet er bekymret over at stadig flere utenlandske sjåfører kommer til Norge med falske førerkort.