Conpot
Stikkord: Sintef

Utforsker mulighetene for integrerte vindkraftverk i bygg

Små vindkraftverk kan utgjøre et viktig tilskudd til strømproduksjonen i byer og tettbygde strøk. Men hvordan kan vi utnytte vinden på beste måte?

#conpot på Instagram
  Fra juli 2016 er det SINTEF Byggforsk som sertifiserer stillasprodukter i Norge.

  SINTEF sertifiserer stillasprodukter

  Fra juli 2016 er det SINTEF Byggforsk som sertifiserer stillasprodukter i Norge.


  Nye Heimdal vgs. og flerbrukshall skal etter planen stå ferdig i 2017. Ill.: Skanska

  Skole viser vei mot lavkarbonsamfunnet

  Vinnerprosjektet i arkitektkonkurransen om ny Heimdal videregående skole skal produsere mer energi gjennom året enn det bruker.

  Energisparekontrakt ikke lønnsomt på sikt

  Myhrerenga borettslag på Skedsmokorset sto ferdig etter Norges første passivhusrehabilitering i 2011. Men hvordan ville det gått dersom borettslaget hadde inngått en energisparekontrakt (EPC) med en energientreprenør?


  Living Lab skal brukes til å forske på hvordan ulike beboere benytter ulike typer teknologier, og hvordan forskjellig bruk kan ha innvirkning på energibruken i et nullutslippsbygg. Foto: SINTEF Byggforsk

  Vil du bo i et laboratorium?

  Kunne du tenke deg å bo i en lab som samtidig er et nullutslippsbygg? I så fall kan du bli den neste som flytter inn her.

  Fra nullutslippsbygg til nullutslippsby

  På ZEB-konferansen i Trondheim 16. september får du høre om nullutslippsløsninger for enkeltbygg, nabolag og hele byer. I tillegg kan du få med deg hvordan målet om null CO2-utslipp påvirker arkitekturen, og erfaringer fra Masdar City.

  Slik sikres boligen mot radongass

  Alle nye hus skal bygges med sikkerhet mot inntrengning av radon. I eksisterende hus kan enkle tiltak i mange tilfeller redusere konsentrasjonen av radon.

  Nytt og forbedret energiberegningsprogram – nå med klimadata

  Sintef Byggforsk lanserer nå en ny versjon av energiberegningsprogrammet TEK-sjekk Energi sammen med klimadata for ni nye steder.  Renoverer med prefabrikkerte treelementer

  Rehabilitering med utvendige treelementer har stort potensial. Energieffektiviteten kan bli svært god med riktig ventilasjon, viser ny forskning.

  Hvordan velge miljøvennlig isolasjon

  Åtte isolasjonsmaterialer er testet med hensyn til energibruk, klimagassutslipp og innhold av helse- og miljøfarlige stoffer. Resultatet er en ny veileder som gjør det enklere å ta miljøriktige valg.