Conpot
Stikkord: samferdsel
Generalsekretær Børre Skiaker i KNA Kongelig Norsk Automobilklub

Vil erstatte bomstasjoner med satellitter

Dagens bomstasjoner bør nedlegges, ikke utbygges videre slik Vegdirektoratet foreslår. Isteden bør vi satse på veiprising basert på satellittnavigasjon (GNSS), mener KNA.

#conpot på Instagram

  HAK Entreprenør og Vistal Gdynia får bygge Tana bru

  Statens vegvesen har tildelt arbeidsfellesskapet mellom altafirmaet HAK Entreprenør AS og den polske stålprodusenten Vistal Gdynia S.A. oppdraget med å bygge nye Tana bru.


  vei veibygging

  Nye veiprosjekter begeistrer og skuffer

  101 kilometer med fire felts motorvei imponerer ikke Arbeiderpartiet, men NAF jubler over planene det statlige veiselskapet Nye veier la fram torsdag.

  Flere tusen skal sysselsettes med veiarbeid

  Flere milliarder kroner skal brukes på å forbedre norske veier i 2016. Det betyr sysselsetting av over 4000 personer.


  Fem veistrekninger øverst på byggelisten

  Det statlige veiselskapet Nye veier har blinket ut de fem første strekningene som skal bygges i løpet av de neste fire årene.

  Magne Ramlo

  Med ansvaret for E18

  Nye Veier AS har ansatt Magne Ramlo som ny prosjektdirektør for utbygging av E18 fra Grimstad til Langangen.

  Hasteinnfører dieselforbud i Oslo

  Byrådet i Oslo har bestemt at det kan innføres dieselforbud, datokjøring og stengte parkeringsplasser på dager med høy luftforurensing i vinter.

  vintervei vei snø

  Hvordan skal tettstedene bli når E6-trafikken forsvinner?

  Statens vegvesen skal bygge om dagens E6 til tettstedsgater gjennom Hundorp, Harpefoss, Vinstra og Kvam når E6-trafikken flyttes over til den nye vegen i slutten av 2016. Gatene skal tilpasses den framtidige utviklinga av tettstedene.  Avtale blokkerer for MDGs ultimatum om E18

  Avtalen som regulerer utbyggingen av E18 vestover blokkerer fram til 2032 for Miljøpartiet De Grønnes ultimatum om å stoppe planene for utbyggingen, melder NRK.

  Høyre sier byregjeringen må forklare seg om E18

  Forsinkelser i arbeidet med E18 nå vil ikke bli akseptert, sier leder i Stortingets transportkomité, Høyres Linda Hofstad Helleland. Hun mener det er uklart hva Oslos nye byregjering mener i saken.