Conpot
Stikkord: jernbane

- Vi skal bygge en jernbane for fremtiden

Jernbaneverket mener dobbeltspor i direkte linje gjennom Østfold ikke passer sammen med den bestillingen InterCity-prosjektet har fått av Stortinget gjennom Nasjonal transportplan.

#conpot på Instagram
  Utleiesenteret

  Utleiesenteret med storavtale på Follobanen

  Utleiesenteret har inngått en avtale om levering av utstyr til Norges største samferdselsprosjekt noensinne.


  NHO vil ha 65 milliarder i året til samferdsel

  Utbygging av vei, jernbane og kollektivtransport i byene går fortsatt for sakte, mener NHO, og ber Stortinget øke bevilgningene til 65 milliarder kroner i året.

  Jernbaneverket delt om godsterminal i Bergen

  60 steder er vurdert som godshavn og terminal i Bergen, og etter to år står Jernbaneverket igjen med to steder som aktuell plassering for en godsterminal: Rådal og Unneland.


  Mange vil bygge jernbanebru

  Fem entreprenører leverte pristilbud på ny jernbanebru over E6 i Storlersbakken. Prisene varierer mellom 69,0 og 89,6 millioner kroner.

  Stort jernbaneoppdrag til Peab

  For 114 millioner kroner skal Peab Anlegg bygge mer enn tre kilometer ny jernbane ved Rombak i Narvik.

  vintervei vei snø

  Stort behov for investeringer i transportsektorene

  Dersom vei, jernbane, fly og båttrafikk skal holde tritt med utviklingen fram til 2050, er det behov for investeringer på godt over 1.500 milliarder kroner.

  AF gruppen vei anlegg tunnel

  NHO ønsker 1.100 milliarder til vei og bane

  NHO ønsker tidenes satsing på samferdsel i Norge, og foreslår å bruke et helt statsbudsjett på vei, jernbane og kollektivtransport i løpet av 20 år.  Ap vil bruke mer på jernbanevedlikehold

  Arbeiderpartiet vil bruke 400 millioner mer enn regjeringen på jernbanevedlikehold neste år. – Historieløst, svarer samferdselsministeren.

  Ketil Solvik-Olsen samferdselsminister

  Ny tidsalder for jernbanen

  Vi ser nå den største jernbanesatsningen siden 1800-tallet. Det blir gjort store investeringer over hele landet for å fornye, forenkle og forbedre jernbanen og gjøre toget mer attraktivt for pendlere og godstransport.