Conpot
Stikkord: HMS

8 år uten fraværsskader for NCC i Trondheim

I oktober markerte distrikt Trondheim i NCC sitt åttende år uten fraværsskader på egne ansatte. En milepæl som er oppnådd først og fremst fordi fagarbeiderne ute på prosjektet alltid tenker sikkerhet først.

#conpot på Instagram
  glattkjøringskurs

  Sender ansatte på kjørekurs

  Hver tredje dødsulykke på norske veier skjer i forbindelse med jobb. Nå sender flere bedrifter sine ansatte på kurs for å friske opp trafikkunnskapene.


  Würth lanserer 2500 nye datablad for kjemiprodukter

  Würth har fornyet cirka 2500 sikkerhetsdatablad for kjemiprodukter. Den arbeidskrevende prosessen er en følge av den nye merkeforskriften som trådte i kraft fra 1. juni i år. For Würth dreier det seg om både egenproduserte og innkjøpte produkter.

  Vegvesenet tok med planleggerne på befaring til Harpefoss og Harpe jernbanebru som er bygd i forbindelse med ny E6 Frya-Sjoa.

  Vegvesen, konsulenter og entreprenører samlet for sikrere anleggsplasser

  Hele 50 prosent av ulykkene på bygge- og anleggsplasser skyldes dårlig planlegging. Med det utgangspunktet møttes noen av landets største konsulentfirmaer på riggen til E6 Frya-Sjoa-utbygginga i Ringebu under årets SHA-dager i midten av oktober


  Nå starter Peabs arbeidsmiljøuke 2015

  Mandag 31. august starter Peabs arbeidsmiljøuke 2015. Selskapets ledere forlater kontorlokalene og besøker minst 500 arbeidsplasser med mål om å skape dialog og engasjement for arbeidsmiljøspørsmål.

  Videreutvikler sikkerhetskultur

  For femte år gjennomfører NCC Construction Norway denne uken HMS-uke, og samtlige prosjekter og ansatte setter et ekstra fokus på helse, miljø og sikkerhet.

  Veidekke sparker i gang årets HMS-uke

  - Det er ikke akseptabelt at noen skader seg på jobb for Veidekke. Av og til kan det arbeidet vi utfører være farlig, og alle har vi et ansvar for egen og kollegers sikkerhet, sier konsernsjef Arne Giske ved oppstarten av årets HMS-uke.

  Skanska introduserer nye kontraktskrav

  Nå innfører Skanska Norge krav om automatisk klemstoppsystem på alle selvgående bom- og knekkarmslifter som skal benyttes i selskapets virksomhet.  Design på vernebrillen blir viktigere i byggebransjen

  Byggbransjen har mange arbeidsulykker. God beskyttelse er viktig for å unngå skader, men for at vernebrillene skal brukes er det viktig med tøff design.

  Sikkerhetsfokus i NCC

  Gjennom uken vil samtlige 1.900 ansatte i NCC Construction, innleid personell og underentreprenører over hele landet gjennomføre samtaler om sikkerhet på arbeidsplassen, samt kurs og opplæring i helse, miljø og sikkerhet.