Conpot
Stikkord: gruve

Inntil tre års gruvepause på Svalbard

Store Norske skal innføre inntil tre års driftshvile i gruvevirksomheten i Svea-området, og regjeringen har besluttet å bidra med mer penger til gruveselskapet på Svalbard.

#conpot på Instagram

  Kan trenge en milliard kroner til oppstart av Svalbard-gruve

  Dersom arbeidet i Lunckefjell-gruva på Svalbard skal gjenopptas etter driftshvilen, kan Store Norske trenge så mye som en milliard kroner, ifølge en ny analyse.


  Sydvaranger Gruve fortsetter driften

  Sydvaranger Gruve har fått forlenget betalingsutsettelsen på renter og avdrag fram til 1. oktober. Hjørnesteinsbedriften i Sør-Varanger, med om lag 400 ansatte, er dermed sikret drift utover sommeren og høsten.

  Sydvaranger Gruve får betalingsutsettelse til desember

  Kreditorene DNB og Innovasjon Norge har gitt nok en betalingsutsettelse for å holde kriserammede Sydvaranger Gruve i drift til desember.


  Klart for Norges største mineralfunn

  Nytt gruveprosjekt kan gi jobb til 500 på landsbasis. - Det ligger store verdier skjult i fjellene våre som kan bidra til viktig verdiskaping i lokalsamfunn, sier næringsminister Monica Mæland (H).

  Sanner godkjenner omstridt gruvedrift

  Planene for gruvedrift i Kvalsund i Finnmark er godkjent av kommunalminister Jan Tore Sanner (H)

  Stor gruvekontrakt til Veidekke

  Veidekkes svenske datterselskap Veidekke Entreprenerad har inngått en kontrakt med det svenske gruveselskapet LKAB om gruveutvikling i Nord-Sverige.

  Lanserer mobilt utstyr for boring i gruver

  Atlas Copco vil i løpet av 2014 lansere en ny mobil rigg beregnet for boring i gruver. Den nye riggen, kalt Easer, kan utføre både boring og nedadrettet boring med en hulldiameter på 750 mm.