Den heldige vinneren av turen var Petter Steen (19) som bor i Harstad. Petter tok fagprøven i august, og fikk etter endt lærlingtid jobb hos Harstad Maskin hvor han til vanlig kjører en 15 tonns gravemaskin.

Petter var på tur 24-27 november sammen med 25 Pon kunder. På Caterpillar VTS var det guidet tur inne på Caterpillarfabrikken. Det var også produktopplæring og prøvekjøring av flere gravemaskiner, hjullastere, telehandlere og skidsteer.

Det var en fornøyd gjeng på tur. Petter Steen ytterst fra høyre side.

– På fabrikken lager de flere av kompaktmaskinene til Cat, blant annet hjullaster 906-918M som er maskiner vi selger mye av i Norge. Dette er maskiner fra 5,7 til 10 tonn, forklarer Stian Zachariassen, produktsjef for alle kompaktmaskiner i Pon Equipment. Stian var også med som reiseleder på turen.

– Det var kompisen min som meldte meg på konkurransen, så jeg ble ganske overrasket da jeg vant, forteller Petter. Petter var fornøyd med fabrikkbesøket, og synes det var interessant å se hvilke nyheter som kommer fra Cat. Han synes også det var interessant å se på hvor mye forskjellig tilleggsutstyr man kan få til anleggsmaskinene, og da spesielt det utstyret som vi ikke ser så mye til i Norge.

– Den kuleste maskinen som ble vist frem var Cat traktorgraveren. Dette er fordi det er en maskin vi ikke har så mange av i Norge, forteller en fornøyd Petter. Allikevel er det en hjulgraver som står øverst på ønskelisten hans.

Bilde fra lærlingekonkurransen under NNBA

Leave a comment