Volvo Trucks er tilbake med nok en spektakulær testvideo. I løpet av den oppsiktsvekkende kjøreturen trekker en Volvo FH paraglideren opp en bratt bakke og under den smale åpningen på en overhengende bro. De smale veiene betyr at sjåføren må gjennomføre feilfri presisjonskjøring med jevn hastighet. Formålet med testen er å demonstrere Volvo Trucks’ unike drivlinje, som er utstyrt med I-Shift Dual Clutch, noe som gir girskift uten kraftavbrudd  og betydelig redusert drivstofforbruk.

Louise Marriott fra New Zealand er sjåføren i «The Flying Passenger». «Jeg måtte være 100% fokusert, spesielt da vi kjørte gjennom tunnelen.»

– Med tanke på drivstoffeffektivitet er det viktig å kjøre i høye gir og sikre sømløse girskift. I-Shift Dual Clutch legger til rette for jevn kjøring i høyt gir og med lavt turtall, sier Staffan Wendeberg, som er produktsjef for FH og langtransport i Volvo Trucks.

I tillegg er den unike girkassen svært viktig med tanke på produktiviteten. I-Shift Dual Clutch sikrer effektive power-shift-girskift og sørger for at motoren ikke mister dreiemoment under girskift  under vanskelige forhold.

– Å overholde frister og opprettholde et lavt drivstofforbruk, selv under kjøring på krevende veier , er nøkkelen til suksess for mange av kundene våre. Denne testen er en perfekt måte å utfordre den nylig oppdaterte drivlinjen på. «The Flying Passenger» viser Volvo Trucks’ ytelse og kjøreegenskaper på en konkret og visuell måte, sier Claes Nilsson som er sjef i Volvo Trucks.

Formålet med testen er å demonstrere Volvo Trucks’ unike drivlinje, som er utstyrt med I-Shift Dual Clutch.

«The Flying Passenger» er den nyeste filmen Volvo Trucks’ Live Test-serie. Blant tidligere globale suksesser i Live Test-serien finner vi «The Epic Split», «The Hamster Stunt» og «Look Who’s Driving». Totalt sett er Live Test-serien sett mer enn 100 millioner ganger på YouTube.

Testvideoen ble filmet i De dineriske alper i Kroatia på stengte veier og under streng sikkerhetsovervåkning.

Leave a comment