– Redusert forbruk og utslipp kommer kundene til gode på den nye generasjonen A5-modeller. Samtidig er kombinasjonen av design og teknikk det største konkurransefortrinnet til disse bilene, sier Harald Edvardsen-Eibak, direktør for Audi i Norge.

Hele den nye Audi A5-familien er lansert, og nå åpnes det for bestilling av det som blir den mest populære varianten i Norge. Audi A5 Sportback kommer med følgende motorvarianter:

• 2,0 TDI 190 hk S tronic fra kroner 479 200,-
• 2,0 TFSI 252 hk quattro S tronic fra kroner 619 200,-
• 2,0 TDI 190 hk quattro S tronic fra kroner 547 900,-
• 3,0 TDI 218 hk quattro S tronic fra kroner 600 200,-

– Motorene har et utslipp som er inntil 22 prosent lavere enn forrige generasjon, noe vi selvsagt er stolte av. Men det aller første du faller for ved denne bilen er det elegante designet, sier Edvardsen-Eibak i Audi Norge.

Audi A5 kommer både som todørs Coupé, Cabriolet og som Sportback med fire dører.

Atletisk

Audis designere har tatt i bruk tydeligere former og skarpere linjer for å skape nye A5 Sportbacks atletiske uttrykk. Den lange akselavstanden kombinert med korte overheng og den lange fronten forsterker det dynamiske designet ytterligere. Skulderlinjen som har fulgt A5-modellene siden lanseringen bidrar til modellens eleganse, og i den nye modellen er denne enda tydeligere enn før.

På innsiden har A5 Sportback blitt vesentlig større i alle retninger. Kupeen er nå 17 millimeter lengre, bredden i forsetene er økt med 11 millimeter og benplassen i baksetet er 24 millimeter større. Med materialer av høy kvalitet, god passform og harmoniske fargevalg lever resten av interiøret opp til de forventningene man har til en Audi. Med 480 liter bagasjeplass er A5 Sportback også blant de beste i klassen på dette området.

Nye assistentsystemer

Som et alternativ til de tradisjonelle instrumentene, kan A5 Sportback også leveres med Audi virtual cockpit. Den høyoppløste skjermen i dashbordet måler 12,3 tommer, og gir føreren tilgang til relevant info i enhver situasjon.

Nye A5 Sportback har en rekke assistentsystemer som hjelper sjåføren med å utføre sine oppgaver. En intelligent kombinasjon av ulik teknologi sørger for å øke både sikkerheten, komforten og effektiviteten og bidrar samtidig til at Audi kan ta enda et steg mot selvkjørende biler.

A5 Sportback har en unnamanøver-assistent som aktiveres dersom bilen må kjøre rundt en hindring for å unngå en kollisjon. Basert på data fra kameraet i fronten, samt fra de ulike assistentsystemene, regner den ut en anbefalt linje på et brøkdels sekund. I tillegg til disse leveres A5 Sportback også med systemer som turnassist, parkeringsassistent, varsling for kryssende trafikk bak, kamerabasert trafikkskiltgjenkjenning, Audi active lane assist og Audi side assist.

Prisen på den helt nye Audi A5 Sportback starter på kroner 479 200,-

Leave a comment