Takbokser som skal brukes til å romme ekstrabagasje – og ikke kun skiutstyr – har tradisjonelt vært mer populære for mellom-europeere enn for oss nordmenn. Men i takt med at nordmenn og øvrige skandinaver stadig vil ha mer bagasje og utstyr med seg på tur, lanserer Thule nå Motion XT. Nyheten er utformet både for trygg bagasjefrakt på sommerferien, men også for å romme skiutstyr vinterstid.

I Thule Motion XT kan dagens barnefamilier få plass til alt de ellers ville ha slitt med å få presset inn i bilen på langturene, noe som gjør det både mer komfortabelt og sikkert i bilen på lengre utflukter. Samtidig er det lagt vekt på å beholde den lave og aerodynamiske skiboksdesignen nordmenn er så glade i, og som gjør at boks går mer i ett med bilen.

I likhet med øvrige modeller er Motion utviklet i ABS-plast, noe som gjør den lav i vekt og lett å håndtere. Boksen monteres raskt med monteringssystemet ”PowerClick,” og kan nå også monteres på skinner med bredere lastebærere.

Flere størrelser

Motion XT kommer i størrelsene Sport, M, XL og XXL, med volumkapasitet fra 300 til 610 liter. XL og XXL modellene tar objekter opp til henholdsvis 200 og 215 cm lengde, og dermed også langrennskiene på vinterferien. Motion kan åpnes fra begge sider, og har et smart ”SlideLock” system som låser boksen automatisk når lokket lukkes. Motion XT er designet for å passe lengre framme på biltaket, noe som gjør at bagasjeluken aldri stanger i boksen når den åpnes.

Priser på Motion XT er fra 5199 til 8799 kroner.

Leave a comment