I motsetning til mobiltelefoner, nettbrett og annen elektronikk er nemlig den nye standardnøkkelen til de like nye arbeidsbilene Ford Transit og Transit Custom, lagd for å vare veldig lenge.

– Våre kunder vil ha en bilnøkkel som takler de mange tøffe utfordringene en kan få på en byggeplass eller når bilene brukes til levering i byen. Mens en mobiltelefon noen ganger ikke tåler så altfor mye har Ford nå sikret at bilnøkkelen er like hardfør som bilen, sier Geir Haugaard, markedsdirektør Ford Motor Norge i en pressemelding.

Lades i tenningen

Du trenger heller ikke tenke på at den går tom for batteri. Hver gang nøkkelen settes i tenningen lades den nemlig opp!

Når bilnøkkelen din blir ødelagt etter å ha falt i vannet eller mistet i bakken er det relativt kostbart å kjøpe ny. Den nye Transit-bilnøkkelen har imidlertid blitt utsatt for en rekke tester som viser at den tåler det meste. Det sparer deg både for irritasjon og penger.

Den støtsikre bilnøkkelen er et resultat av ti års utviklingsarbeid der tilbakemeldingene fra Transit-kundene har vært en viktig rettesnor for prosessen.

  • Bilnøkkelen tåler å ligge under vann i 30 minutter
  • Den er også sluppet fra store høyder ned på et betonggulv hele 50 ganger.
  • Nøkkelen tåler også vedvarende å bli eksponert for diesel, bensin, etanol og andre vanlige kjemiske rensemidler. Den er testet for til sammen 96 timer med denne type prøvelser.
  • Den overlever også minst fem timer i et støvete miljø hvor nøkkelen konstant blir utsatt for fint støv. På vanlige nøkler finner gjerne dette støvet en vei inn til elektronikken og ødelegger denne.
  • Den nye nøkkelen til de populære varebilvariantene fra Ford tåler også ekstreme temperaturer og hard bruk.

Fords nye Transit og Transit Custom varebiler er nå tilgjengelig for salg i hele Europa. Den helt nye Euro VI 2-liters EcoBlue-dieselmotoren sørger også for bedre prestasjoner og hele 13 prosent lavere dieselforbruk-sammenlignet med den gamle modellen.

Leave a comment