Ny generasjon Scania lastebiler kommer med 5 % redusert drivstofforbruk i gjennomsnitt, er et resultat av ti år med utvikling og investering av 20 milliarder svenske kroner, og ønsker å re-definere markedets syn på begrepet «premium».

Største investering fra Scania

«Det er utvilsomt den største investeringen i Scanias 125 årige historie,» sier Henrik Henriksson, president og administrerende direktør i Scania i en pressemelding. «Det er med stor stolthet at mine kolleger og jeg nå presenterer produkter og tjenester som vil bringe Scania til nye nivåer om markedsandeler og bære oss langt inn i neste tiår.»

Scania S 730 4x2

«I dag skal vi ikke bare lansere en ny lastebil-serie, men også en unik, genial verktøykasse av bærekraftige løsninger i form av produkter og tjenester som Scania er første i bransjen til å være i stand til å levere – og jeg føler at jeg kan påstå dette med tillit . Vi fokuserer fast på vår viktigste oppgave: å gi våre kunder de nødvendige verktøy for å oppnå lønnsomhet i en bedrift som virkelig betyr noe for dem, nemlig sin egen.»

Produksjon har allerede startet

Produksjonen av de nye lastebiler starter umiddelbart ved Scanias sluttmonteringsfabrikk i Södertälje. I første omgang vil det være fokus på kjøretøy og tjenester for langtransport, men flere alternativer vil stadig bli introdusert etterhvert som flere Scania fabrikker omstilles og flere alternativer dukker opp.

Blant forbedringene Scania innfører, en som er spesielt merkbart er en 5% reduksjon i dieselforbruk, takket være faktorer som bedre motorer og bedre aerodynamikk.

40.000 kunder skal bli invitert til å oppleve Scanias utvalg i Södertälje.

 

Leave a comment