The Iron Knight fra Volvo Trucks, kjørt av Boije Ovebrink, har nå de offisielle fartsrekordene for 500 og 1000 meter. Under arbeidet med lastebilen fant et ekspertteam fra Volvo Trucks nyskapende måter å forene teknologi og design på.

«Dette viser at I-Shift-girkassen vår med dobbelclutch har et enormt potensial, og at den ikke svikter under ekstreme forhold. Vi er svært stolte av at verdensrekordholderen bruker den samme girkassen som man finner i våre seriebygde FH-lastebiler», sier Claes Nilsson, som er president og administrerende direktør i Volvo Trucks.

Uovertruffen ytelse

Med en gjennomsnittshastighet på 169 km/t og en tid på 21,29 sekunder slo The Iron Knight den internasjonale fartsrekorden for 1000 meter med stillestående start. Den slo også den tilsvarende rekorden for 500 meter, med 131,29 km/t og 13,71 sekunder. Rekordløpet ble gjennomført på en stengt testbane i nord-Sverige, og er anerkjent av Det internasjonale bilsportforbundet (FIA).

«Spesialister fra en rekke forskjellige avdelinger i Volvo Trucks samarbeidet om å utvikle en lastebil med uovertruffen ytelse. Bortsett fra Volvo Trucks-drivlinjen, som er selve kjernen i The Iron Knight, har vi håndbygget hele lastebilen fra grunnen. Det at den har slått ikke bare én, men to rekorder, er helt fantastisk», sier Olof Johansson, som er mekaniker i Volvo Trucks.

Sjåfør med fem fartsrekorder i bagasjen

Bak rattet på The Iron Knight satt Boije Ovebrink, som har mer enn 30 års erfaring fra både bil- og lastebilracing. Han har tidligere slått fem fartsrekorder, og i 1994 ble han kåret til europamester i lastebilracing.

«The Iron Knight fra Volvo Trucks kan oppsummeres med ett ord: perfeksjon. Den er flott å se på, og har en kraft uten sidestykke når man gir ‘bånn gass’. Dette er den tredje lastebilen jeg har satt ny rekord med, og jeg kunne ikke sett for meg en bedre oppfølger til Wild Viking og Mean Green», sier Boije Ovebrink.

Video: Se rekordforsøket

Video: Se video hvor ingeniørene snakker litt om girkassen

Leave a comment