Conpot

Scania med sin største lastebil noensinne

Scania i Australia har nettopp bygget ny Super Quad. Deres største lastebil noensinne, en R 730 V8 8 × 8 konvertert til 10 × 8.

Qube Bulk, Australias ledende gruve-til-marked logistikk-leverandør, vil utnytte lastebilen i sin «Quad Road Train»-flåte i Pilbara, Australia. Dette er det største kjøretøyet på veien i landet, og den nye Scania vil være i stand til å dra opp til 220 tonn.

Store krefter i sving

I dag kan en standard Quad Road Train trekke 175-tonn.
– Vi har utviklet denne lastebilen for å gi oss fleksibilitet til å dra nytte av videre nyttelast forbedringer, sier Todd Emmert, direktør for Qube Bulk. «Vi forventer at i nær fremtid bør vi være i stand til å heve dette til 220 tonn.»

Scania R730 10x8

I drift døgnet rundt

Den nye lastebilen vil bli brukt til å frakte jernmalm døgnet rundt fra ulike minesteder til terminalen på Port Hedland i Vest-Australia. Kjøretøyet skal være i drift 6,5 dager i uken. En enveis-tur fra gruven kan være så lang som 450 km, og lastebilen kan forventes å samle opp nærmere én million km i løpet av de tre første årene av sin levetid.

Qube Bulk sier at den nye lastebilen vil forbedre produktiviteten og effektiviteten. – Dette vil tillate oss å gi en bedre service til våre kunder. Styrking av effektivitet er avgjørende for våre kunder, mens for oss er sikkerhet prioritert, sier Todd.

Gjør veiene tryggere

En av fordelene med høyere nyttelast er til syvende og sist en reduksjon i antall lastebilbevegelser på veien. – Redusering av møter mellom biler og lastebiler, og lastebiler med høyere sikkerhetsnivå vil gjøre veiene tryggere for alle trafikanter, sier Todd avslutningsvis.

 

 

Stikkord: