En timepris danner grunnlaget for hva en bedrift sitter igjen med i overskudd hvis de ikke bruker prosjektpris. Det er en utfordrende balansegang å sette timepris, da en for høy pris kan skremme bort kunder, mens en pris som er for lav kan bidra til konkurs. Heldigvis finnes det en timepriskalkulator som kan hjelpe med dette.

Gratis timepriskalkulator på nett

timepriskalkulatoren.no kan man enkelt og helt gratis fylle inn litt informasjon i fire trinn, før man til slutt sitter igjen med en timepris som er levelig for bedriften. Alle rutene er fylt inn på forhånd basert på gjennomsnittet, og alle rutene er godt forklart.

Det er verdt å huske at timepris er ønsket pris, mens en indre pris er det absolutt laveste bedriften kan ta for en jobb før de må takke nei. Indre pris er noe man selvfølgelig aldri reklamerer med til kundene, men det er viktig å ha den minste prisen man kan ta i hodet, så bedriften ikke sitter igjen med en jobb de taper penger på.

4 trinn gir svaret

Det er viktig å være realistisk, og ikke minst nøyaktig i alle trinn, slik at man får et utgangspunkt man vet bedriften kan basere seg på i tiden som kommer.

 

Tallene i de gule rutene forandrer seg automatisk etterhvert som man fyller inn/redigerer de andre rutene.

Det er mange elementer man kanskje ikke har tenkt på. Viktige elementer som trolig ville skapt uroligheter i regnskapet hvis de hadde blitt utelatt.

 

Det endelige resultatet oppdateres automatisk mens man jobber seg gjennom trinnene. Når man er fornøyd kan man sende resultatet til seg selv eller andre i en e-post som inneholder timepris og en nettlenke til skjemaet, slik at man enkelt kan gå tilbake og redigere uten å måtte gjøre alt på nytt.

Et nyttig redskap for både nyoppstartede bedrifter, og etablerte bedrifter som ønsker å oppdatere timeprisen basert på nye utgifter siden oppstart.

Leave a comment