Pon Equipment har jobbet hardt for å komme inn i varmen hos selskapet, og endelig løsnet det med flere maskiner til maskinentreprenøren. Carl C. Fon AS er en viktig kunde for alle de større maskin-leverandørene. Selskapet eies av NCC og opererer for det meste innen knusing og infrastruktur.

 

«Valget falt på Pon av mange årsaker, men totaløkonomi var det viktigste. Produktivitet, dieselforbruk og servicekostnader. Men førerønske, dele- og servicetilgjengelighet veide også tungt. Teamet hos Pon, med Morten Lier, Stig Kjetil Haugsvær og Robert Hvaal har vist at de kan bidra til økt lønnsomhet hos oss gjennom gode løsninger og det setter vi stor pris på», sier Jarle Hillestad, daglig leder hos Carl C. Fon.

 

Korthekk graver 325FL CR på 26 tonn.

Hyggelig maskinpakke med tilhørende tjenester og teknologi

Maskinene som nå skal leveres er de nye graverne 325FL CR, en korthekk graver på ca 26 tonn og 326FL standard graver på ca 28,5 tonn. Det skal leveres dozer D6T på 25 tonn og en veihøvel 140M3 AWD på 22 tonn. Veihøvelen har både grusstrengspreder, konstantrykk samt lastearmsdemping på frontskjæret for optimal sikkerhet og komfort. Alle maskinene leveres med fullservice. Dozer og høvel leveres i tillegg med full 3D fra Trimble/SITECH. Maskinene leveres fra fabrikk Cat Accugrade ready (dvs plug and play for Trimble maskinstyring fullt integrert med hydraulikken til maskinene).

D6T dozer på 25 tonn.

Om Carl C. Fon

Carl C. Fon ble stiftet i 1983 av Carl Christian Fon og har i dag ca 100 tyngre maskinenheter. Selskapet omsatte for ca 350 millioner kroner i 2015, og har rundt 180 ansatte. Selskapet ble kjøpt opp i sin helhet av NCC Construction i 2011, men operer helt selvstendig og leverer tjenester til alle typer byggherrer og totalentreprenører i Sør-Norge. Deres hovedkontor ligger i Sandefjord i Vestfold.

Leave a comment