Det gir sjåføren mulighet til å overvåke og individuelt vurdere sine kjøreegenskaper sammen med optimal bruk av kjøretøyet.

Man vil da ha oversikt over drivstofforbruk gjennom sitt kjøreatferdsmønster, samt også ha oversikt over en rekke parametere som er utenfor førerkontroll. Eksempler på det er last, rute og trafikkforhold. For å få til dette har Renault Trucks utviklet et nytt verktøy som vurderer sjåførens kjørestil basert på en rekke objektive kriterier. Optifleets, og Renault Trucks IT-løsning i bilen og en ”Sjekk modul”, gjør at firmaets ledere kan spore og analysere sjåførenes prestasjoner mer nøyaktig, og dermed redusere kostnadene.

Takket være dette, kan man så diskutere objektive kriterier med sjåførene og raskt tilby opplæring i økonomisk kjøring til de som trenger det. Det franske selskapet Inter-Légumes, en samarbeidspartner for Renault Trucks, har vært i stand til å teste denne nye funksjonen over en periode på flere måneder på 55 Renault Trucks T-biler.

Mer enn bare statistikk

– Denne nye Optifleet-funksjonen gjør overvåking og kommunisering med sjåførene enklere. Dette vil bety mye mer enn bare en statistikk over drivstofforbruk. Dette vil vise om sjåføren klarer å få det beste ut av lastebilen, slik at man kan ha diskusjoner basert på nøyaktige tall og fremtidige mål, forklarer Christophe Boulicaut, instruktør hos Inter-Légumes og fortsetter: – Videre kan vi få tilgang til hver sjåførs prestasjoner gjennom bare noen få klikk, noe som muliggjør en raskt identifisering av områder som kan forbedres og deretter  tilpasse undervisningen etter det. Her kan det for eksempel legges ut en belønning til de sjåførene som har det beste resultatet.

Rapportene analyserer sjåførenes ytelse via en omfattende vurdering. Firmaets ledere kan laste ned disse rapportene i PDF-format ukentlig eller månedlig. Dette gjør at alle firmaer kan få en rangering for hver sjåfør, utelukkende basert på kjøreegenskapene.

Systemet måler faktisk kjøreeffektivitet basert på tre hovedkriterier:
– Forventning (ved hjelp av bilens treghet og bremsepedalen)
– Riktig bruk av kjøretøyet (tid brukt i den grønne sonen)
– Hvor lenge går motoren på tomgang.

Denne nye funksjonen er inkludert i ”Check-modulen” uten ekstra kostnad. For transportører som allerede bruker en on-board IT-løsning, er denne oppdateringen gratis og automatisk.

Med denne nye Optifleet-oppgraderingen, har Renault Trucks styrket sine løsninger, slik at kundene kan redusere sin bilparks drivstofforbruk og hjelpe sjåførene til å tilegne seg enda bedre og rasjonelle kjørevaner. Takket være sin brukervennlighet og sine svært omfattende rapporter, kan Optifleet brukes av transportfirmaer som ønsker å forbedre sin effektivitet og også redusere forbruket. Det vil dermed gjøre det mulig for transportfirmaer å bli mer effektive og kostnadsbesparende.

Leave a comment