Syv av disse er helt nye på markedet mens de resterende tre allerede har eksistert en stund. Disse er imidlertid nå kompatible med Bosch’ Connectivity-system.

De nye maskinene er kompatible med det cloud-baserte lagerstyringssystemet  «TrackMyTools» som er utviklet for å hjelpe bedrifter med å administrere og lokalisere arbeidsutstyr. Bosch følger med dette den digitale trenden i byggebransjen ved å tilby profesjonelle håndverkere et komplett system som kan brukes for å optimalisere prosedyrer på arbeidsplassen og skape bedre flyt og produktivitet i hverdagen.  Brukere av nettilkoblede elektroverktøy fra Bosch kan for eksempel tilpasse sine verktøy via en app, sette opp en tilpasset konfigurasjon for dem og lagre disse innstillingene for fremtidig arbeid.

Brukere får også informasjon om status på sine verktøy samt tips for feilsøking, for eksempel hvis et verktøy skrur seg av på grunn av overoppheting. I tillegg gir applikasjonen tydelig informasjon om når og hvor lenge hvert verktøy har vært i bruk.  I noen tilfeller fungerer også applikasjonen som fjernkontroll.

Oversikt over alle tilkoblede måle- og elektroverktøy fra Bosch

Bosch tilbyr allerede nettilkoblede måle-løsninger, for eksempel lasermålerne GLM 50 C Professional, GLM 100 C Professional og termodetektoren GIS 1000 C Professional som kan kobles sammen med mobile terminaler for å forenkle dokumentasjon. Denne serien blir nå utvidet med GCL 2-50 C Professional, en kombilaser med en roterende mini-tripod som kan fjernstyres via smarttelefon. Dette gir håndverkere en praktisk måte å justere laseren på. De nye nettilkoblede produktene fra Bosch Professional inkluderer en 18 volts bore/-skrumaskin og en 18 volts kombidrill i «robust-serien» ­– GSR 18 V-75 C Professional og GSB 18 V-75 C Professional. I Januar 2017 følger ytterligere to produkter i Bosch’ «Dynamics-serie» – GSR 18 V-60 C Professional og GSB 18 V-60 C Professional. Med disse maskinene kan man konfigurere egendefinerte innstillinger for sine verktøy og tilpasse dem etter bestemte oppgaver. Man kan for eksempel stille inn «KickBack Control» funksjonen til å utløses tidligere via smarttelefonen. Man kan også motta advarsler via appen når motoren på verktøyet stopper, for eksempel som en følge av overoppheting.

Den batteridrevne vinkelsliperen GWS 18V-125 ISC Professional tilbyr også denne funksjonen. I tillegg til informasjonen og innstillingene som er tilgjengelige via smarttelefon er dette verktøyet utstyrt med en elektronisk HMI-fargeskjerm på toppen av verktøyet.

Dette sikrer at håndverkere alltid har direkte tilgang til informasjon om status for sine verktøy samt nyttige tips til løsninger på diverse problemer, for eksempel gjenværende driftstid på det nye batteriet GBA 18 V 6,6 Ah Eneracer Professional.

Arbeidslyset GLI 18 V-1900 C Professional kan enkelt justeres via smarttelefon, som gjør at man kan unngå forstyrrende skygger. Lampen kan oppnå en lysstyrke på opp til 1900 lumen og kan tilpasses og lagres for bruk neste dag slik at man slipper å bruke tid på å tilpasse den på nytt.

Nettilkoblede verktøy kan konfigureres og kontrolleres via mobilen

Alle måle- og elektroverktøy i Bosch sitt Connectivity-system kan konfigureres og kontrolleres via Bosch Toolbox App. Denne applikasjonen gir også tilgang til «TrackMyTools”» og «Measuring Master App» for dokumentering av måleverdier. Applikasjonen har også målekamera, funksjon for byggedokumentasjon og den mobile katalogen med profesjonelle elektroverktøy fra Bosch.

De nye funksjonene i Bosch Toolbox App er nå tilgjengelige i Apple App Store for smarttelefoner med operativsystemene Android og IOS.

De nye nettilkoblede verktøyene fra Bosch blir tilgjengelige hos norske forhandlere fra høsten 2016. Bore-/og skrumaskinen og kombidrillen i Dynamics-serien samt kombilaseren GCL 2-50 C Professional blir lansert i januar 2017. «Track My Tools» lanseres i Norden i løpet av 2017.

Leave a comment