Drømmetomta rett utenfor Lillehammer, med skiløype på den ene siden og storslagen Mjøs-utsikt på den andre, fant hun for et par år siden. Nå skal det endelig bli hus på tomta. Selv har Heidi Weng alltid drømt om et moderne murhus, og med bistand fra Saint-Gobain-bedriftene Weber, Leca, Gyproc og Bøckmann Glassolutions, skal drømmen bli virkelighet. Glava er også med på laget som samarbeidspartner.150909_weng natt_spalter

My Comfort er et byggekonsept utviklet av Saint-Gobain. Kommersiell direktør i Weber, Irlinn Tystad forklarer: ”My Comfort betyr et energieffektivt og vedlikeholdsøkonomisk bygg som gir best mulig brukerkomfort og bidrar til helse, trivsel og livskvalitet.”

Perfekt for Heidi Weng

Heidi Weng innrømmer glatt at hun har en del spesielle ønsker for huset, ønsker som kanskje oppleves som sære av andre. Hittil har hun for eksempel måttet sove med sovemaske og hørselvern for å stenge ute lys og lyd. Det regner hun med at det blir slutt på i det nye huset. Wenghuset får My Comfort-kvaliteter som effektivt demper lyd både utenfra og mellom rommene.

Et praktisk, sonedelt hus

Wenghuset er tegnet av Sanden + Hodnekvam arkitekter som sier dette om hvordan My Comfort-konseptet imøtekommer Heidi Wengs krav og ønsker til et praktisk og komfortabelt hus: ”Ved å plassere oppholdsrom og soverom i separate etasjer kan vi skape god termisk komfort i husets ulike soner. Soverommene får naturlig noe lavere temperatur, samtidig som stue og kjøkken får varmegevinsten av å være plassert i husets øverste etasje. Huset har fått et mørkt og svalt soverom, og et luftig og lyst treningsrom.”

Egen nettside

Wenghuset blir Norges første hus basert på My Comfort-konseptet, og Irlinn Tystad forventer stor interesse for prosjektet, både i byggebransjen og blant folk flest: ”I bunn og grunn handler dette om verdier som alle er opptatt av – trivsel, helse og komfort. I Norge oppholder vi oss innendørs 90 % av tiden, så bygningskvalitet er helt avgjørende for hvordan vi har det som mennesker. Derfor vil alle som er interessert kunne følge hele byggeprosessen på en egen nettside, wenghuset.no som åpnes i månedsskiftet april-mai.

Leave a comment