Retur AS er et firma med sterkt fokus på miljøvennlige biler. De har nylig tatt i bruk tre Volvo FE CNG, som reduserer utslippet av karbondioksid med 70 % sammenlignet med dieselbiler. Bilene skal gå i renovasjonskjøring for Asker Kommune. Dette er de tre første gassbilene Volvo leverer for dette bruket.

Volvo FE CNG er drevet av helt nye 9-liters Euro 6-motor med tennpluggteknologi som produserer 320 hk og 1356 Nm dreiemoment. Tennpluggteknologien passer spesielt godt for kortere kjøreoppdrag med mange start og stopp. Bilen er utstyrt med 2×4 tanker for komprimert naturgass, og disse er plassert på begge sider av chassiset. Bilene har en rekkevidde på 400 kilometer med fulle tanker. Takket være automatgiret opprettholder lastebilen den samme unike kjørbarheten og produktiviteten som den konvensjonelle Volvo FE. Automatgir betyr også raskere respons.

Påbyggene på disse bilene er levert av NMT, og de er utstyrt med renovasjonsaggregat med to kammer.

Tre nye Volvo FE CNG levert til Retur AS for bruk i Asker Kommune.

Retur AS

Firmaet har hovedkontor i Moss, med avdelinger i Follo, Asker, Oslo og på Stord. Totalt disponerer firmaet 50 biler og 75 ansatte. Moss-firmaet er en ”Miljøfyrtårn-bedrift”, som driver en allsidig virksomhet innen renovasjon og avfallshåndtering.

Gass som drivstoff

Metangass er en samlebetegnelse på biogass og naturgass, begge består hovedsakelig av metan. Naturgass er et fossilt produkt som er mellom 40 og 500 millioner år gammel, og utvinnes fra jordens indre. Biogass ligner på naturgass, men det er en fornybar gass som skapes når organiske materialer nedbrytes av bakterier i et miljø fritt for oksygen. Denne gassen kan for eksempel lages av søppel og annet organisk avfall. Når en lastebil kjører på biogass, blir utslippene av karbondioksid – CO2 – redusert med opp til 70 % sammenlignet med bruk av diesel. Med Volvo FE CNG kan man nå tilby selskaper som kjører mye i tettbebygde strøk en lastebil med betydelig mindre miljøpåvirkning. Særlig når det gjelder avfallshåndtering, er fornybare drivstofftyper ofte et krav for å få oppdraget.

Leave a comment