De fire prosjektene er Heimdal Videregående Skole, Torgkvartalet Kjøpesenter, Boligprosjektet Elvebredden og kontorprosjektet Dora.

Kontrakten mellom Skanska og Dora AS ble signert onsdag 16. mars.

– Vi ser frem til å realisere fire veldig spennende prosjekter som alle sammen vil bli viktige bidrag i utviklingen av lokalmiljøene de befinner i. Vi har også gjennom godt samspill med kundene vært med i utviklingen av flere av prosjektene som fordeler seg fint mellom segmentene skole, næring og bolig som alle sammen er satsningsområder for Skanska, forteller Trond Krogstadmo, regiondirektør i Skanska Bygg Trondheim.

Heimdal Videregående Skole

Den største enkeltkontrakten er Heimdal Videregående Skole. Kontrakten med Sør-Trøndelag Fylkeskommune har en verdi på 580 millioner kroner. Prosjektet er på totalt 30 500 m2 og skolen vil når den står ferdig til skolestart i 2018 huse til sammen 1140 elever.

Torgkvartalet Kjøpesenter

Skanska har også signert kontrakt med Vennatrø Gruppen om å bygge ut Torgkvartalet Kjøpesenter i Stjørdal. Det eksisterende kjøpesenteret skal utvides nordover i tre etasjer samt parkeringskjeller. Utbyggingen er på totalt 15000 m2 hvorav P-kjelleren skal romme 150 parkeringsplasser. Kontrakten har en verdi på 215 millioner kroner, og prosjektet skal være ferdigstilt innen 1. november 2017 til Vennatrø Gruppens 75-årsjubileum.

Boligprosjektet Elvebredden

For Ranheimsfjæra Utbyggingsselskap, som eies 50 % av Ranheimsfjæra AS og Skanska Norge AS, skal Skanska bygge det nye boligprosjektet Elvebredden. Det skal bygges to blokker med til sammen 47 leiligheter. Salget av boligene er godt i gang og de første beboerne kan etter planen flytte inn sommeren 2017.

Kontorprosjektet Dora

På Nyhavna i Trondheim skal Skanska bygge et nytt kontorbygg på 7400 m2 for Dora AS. Kontrakten har en verdi på 140 millioner kroner. Kontorprosjektet skal sertifiseres i henhold til Breeam Excellent og når prosjektet er ferdigstilt i november 2017 vil det huse Rambøll sin virksomhet i Trondheim.

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *