Grønne laserstråler er fremtiden når det gjelder selvnivellerende krysslasere. De er skarpere og synes betydelig bedre enn røde stråler. Nå lanserer Dewalt to av sine toppmodeller med grønn laserstråle, for å sikre best mulig synlighet og presisjon.

Ved å kombinere den nye laserteknikken og 10.8V XR batteri, kan Dewalt nå presentere to selvnivellerende krysslasere med vesentlig bedre synlighet, forlenget batteritid og økt allsidighet.

DCE008D1G (krysslaser) og DCE089D1G (linjelaser og lodd) er et svar på byggebransjens økende etterspørsel etter krysslasere med grønn diode. Det viser seg at grønne laserstråler er fire ganger lettere å se for det blotte øyet enn røde ståler. Grønn diode er derfor å anse som en liten revolusjon som vil forenkle arbeidet til mange håndverkere. Spesielt på byggeplasser med veldig lyse arbeidsforhold eller med lange avstander, gir de grønne laserstrålene langt bedre synlighet og nøyaktighet sammenlignet med de røde. En krysslaser med grønn stråle er også ideel når arbeidet krever høy presisjon, som for eksempel ved montering av gips eller installasjon av et ventilasjonsanlegg.

Laserkvaliteten er høy – de skarpe og tydelig grønne strålene gjør at nivelleringen går raskere og lettere. Krysslaserne har en rekkevidde på 30 meter, og opptil 60 meter brukt sammen med en detektor. Nivelleringsnøyaktigheten er +/- 3 mm per 10 meter. Låsing av pendelen gjør at krysslaserne kan transporteres uten at kalibreringen tar skade. Det robuste dekselet er laget for å tåle et fall på opptil 2 meter.

Begge modellene er IP65-sertifisert, noe som betyr at de er motstandsdyktige mot støv og vann. Veiledende priser DCE008D1G-QW kr 4 526 og DCE089D1G-QW kr 6 930, ekskl. moms.

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *