Conpot

Nå kan verktøyene lades direkte i L-BOXX

I begynnelsen av 2016 utvider Bosch nok en gang sitt innovative trådløse ladesystem med lanseringen av ”Wireless Charging L-BOXX Bay”.

Ladestasjonen lader el-verktøy med Wireless-batterier mens man kjører og direkte i L-BOXXen. Stasjonen benytter en induktiv energioverførsel som gjør det mulig å lade både originalbatteri og ekstrabatteri direkte L-BOXX.

Bosch’ nye Wireless Charging L-BOXX Bay kan lade 18 V batteridrevne bore-/skrumaskiner, kombimaskiner og batteridrevne slagbormaskiner. Antall maskiner utvides løpende. L-BOXX Bay skal sørge for at håndverkere som daglig kjører mellom forskjellige jobber. I tillegg til denne mobile ladestasjonen har Bosch tidligere lansert det stasjonære Wireless Charging System bestående av en lader og et Wireless 18 V 2,0 Ah Lithium-batteri samt et trådløs ladehylster til bilen.

Mobile ladestasjoner gir økt produktivitet Muligheten for å lade batterier mens man kjører gjør håndverkere i stand til å jobbe mer effektivt fordi ladingen av maskinene ikke trenger å planlegges på forhånd.

Med nye Wireless Charging L-BOXX Bay bliver et Wireless 2,0 Ah-batteri ladet til 80 prosent på kun 35 minutter og 100 prosent på 45 minutter. Wireless 4,0 Ah-batteriet blir ladet 80 prosent på 65 minutter og 100 prosent på 85 minutter. Den mobile ladestasjonen kan dessuten lade to batterier samtidig, noe som betyr lengre uavbrutt arbeid. Man kan enkelt se ladestatus på en ladeindikator på batteri og ladestasjon.

Enkel og sikker å installere i bilen

Den støtsikre ladestasjonen kan enkelt monteres i bilen og tar ikke stor plass. Den kan blant annet integreres i bilinnredningssystemer fra Sortimo. Enheten har et robust kabinett og holder en L-BOXX 136 med en vekt på opptil 10 kilo. L-BOXX kan klikkes på enheten i enten vannrett eller loddrett posisjon.

Ladingen skjer enkelt ved hjelp av 12 V-tilkoblingen i bilen. Systemet inkluderer en spenningstransformator som sikrer riktig energioverføring til laderen. Alternativt kan enheten kobles direkte til et eksisterende 230 V-støpsel i bilen.

Et krav for bruk av induktiv lading med den nye ladestasjonen er det matchende tredelte innlegget til L-BOXXen. Det demper støt, beskytter verktøy, batterier og tilbehør under kjøring. Alle L-BOXX-modeller som er tilgjengelige med innlegg vil få påsatt ”Wireless Charging”-logoen.

Nye Wireless Charging L-BOXX Bay fås nå kjøpt hos forhandlere av profesjonelt verktøy. Den veiledende prisen for den mobile ladestasjonen er 2 948 kroner eks mva. Den fås også med en 12 V-lader til samme pris.

 

Stikkord: