Conpot
  • Stihl MS 261 C-M

Håper på en ny bestselger

Motorsagen Stihl MS 261 C-M har vært en bestselger i flere år. Nå kommer den i helt ny utgave.

Nye Stihl MS 261 C-M kommer i norske butikker i februar, og den er lettere, sterkere og har en bedre balanse enn tidligere. Med sterke krefter, rolig gange og en mengde praktiske utstyrsdetaljer hevder den nye motorsagen MS 261 C-M seg på ethvert bruksområde.

– Mange lurer nok på hvorfor vi tør å endre en motorsag som er så bra, men det gjør vi altså. Selv om den gamle sagen var svært bra er den nye enda bedre, forteller markedssjef for Stihl i Norge, Pål Virik Nilsen.

De viktigste endringene

Effekten på den nye sagen er merkbart høyere, til tross for redusert vekt, mens den elektroniske M-Tronic motorstyringen sikrer en lett start og optimal motorytelse til enhver tid. Den nye MS 261 C-M har optimalisert design, noe som gjør krevende arbeid enda lettere.

Stihl 2-MIX-motoren er både kraftig og miljøvennlig. Dreiemomentet er høyt over et bredt hastighetsområde, og motoren bruker opptil 20 prosent mindre drivstoff og har opptil 70 prosent mindre utslipp enn andre 2-takts motorer med samme ytelse, men uten 2-MIX-teknologien.

MS 261 C-M har nå best effekt i forhold til vekt i sin klasse, og den lave vekten kommer blant annet av en ny og lettere sylinder.

Designet er også nytt med glatte overflater, runde kanter og et ergonomisk håndtak som gjør enhver arbeidsstilling behagelig. Redusert vibrasjon gjør arbeidet med denne sagen mindre slitsomt, takket være et nøyaktig tilpasset antivibrasjonssystem.MS261CM

M-Tronic

Motorsagen starter enkelt uten av man trenger i stille inn choken, og du kan gi full gass også ved kaldstart. Den helelektroniske motorstyringen regulerer tenntidspunkt og drivstoffdosering ut i fra driftsmodus. Den merker til og med ytre forhold som temperatur, høyde over havet og drivstoffkvalitet. Med denne informasjonen vil systemet sørge for en suveren akselerasjon og en optimal effekt i alle modus.

M-Tronic kontrollerer flere ganger i sekundet hvordan maskinen arbeider og hvordan de ytre forholdene er. Ut i fra de verdiene som kommer inn justerer systemet automatisk maskinen slik at du har de beste arbeidsforutsetningene. I og med at systemet har oversikt over drivstofftilførselen og alltid sørger for at drivstoffblandingen er den optimale, sørger den også for at den mengden drivstoff som maskinen behøver kun er det som forbrukes.

M-Tronic husker også innstillingene fra du sist brukte motorsagen. Så når du starter maskinen etter en pause har du full effekt fra start.

Filter med lang levetid

Den nye sagen har filter med lang levetid, og som holder fint støv borte fra motoren. Det spesielle materialet gjør også at man enkelt kan holde filteret rent, og det kan monteres og fjernes enkelt og raskt. Sidemontert kjedestramming gjør det enkelt å stramme kjedet på en trygg måte. Sagen har et lavt forbruk av kjedeolje sammenliknet med konvensjonelle sager uten STIHL Ematic-systemet, som reduserer forbruket av kjedeolje med opptil 50 prosent.

Stikkord: