Volvo har inkludert kunden i alle faser under maskinens design og produksjon, og har arbeidet i partnerskap med kunden for å sikre optimal produktivitet og lønnsomhet.

Maskinens klasseledende korte svingradius lar maskinføreren arbeide trygt under en rekke forhold, blant annet på smale veier med kun en kjørebane. Og med økt løftekapasitet, sammenlignet med en konvensjonell gravemaskin i denne klassen, drar maskinføreren fordeler av den korte svingradiusen uten at det går ut over rekkevidden, løftekapasiteten og gravekraften.

En effektiv Stage IV Volvo-motor med V-ACT teknologi gir høyt dreiemoment ved lavt turtall for å redusere drivstofforbruket. Denne effektive motoren har Volvo’s intelligente ECO-modus for å redusere utslippene, redusere miljøpåvirkningen og være i henhold til de nyeste utslippskravene. For at regenereringen ikke skal påvirke driften er EWR150E utstyrt med Volvo’s nye intelligente passive regenereringssystem.

Et effektivt arbeidsmiljø

Et bransjeledende Volvo-førerhus gir enestående sikt for sikrere drift. Denne maskinen kan også utstyres med ekstrautstyret Volvo Smart View der tre kameraer som er festet til overbygningen kombineres for å skape et fugleperspektiv over maskinen. Kameraene gir individuelle bilder av maskinen slik at maskinføreren kan se i alle retninger for å sikre trygg svinging av maskinen.

Bomdempingssystemet med hydraulikkretser og gassakkumulatorer lar maskinføreren kjøre raskere over ujevnt terreng, samtidig som at hydraulikksystemet også har blitt forbedret for økt respons. De robuste og slitesterke akslingene, med automatisk eller førerbetjent pendelaksellås, beskytter seg selv med høy bakkeklaring og er kraftige nok til å motstå tøffe miljøer.

Kundene kan velge blant 12 forskjellige dekkonfigurasjoner (inkludert enkle og doble), i samsvar til grunnforholdene. Denne maskinen er godkjent for bruk på vei og kan utrustes med et tilhengerfeste som kan trekke opp til åtte tonn med påløpsbrems, og tre tonn uten bremser. Maskinføreren kan også frakte med seg verktøyet i en spesiell uttrekkbar verktøykasse som trekkes ut fra undervognen. Denne nye funksjonen kan belastes med opp til 120 kg. Videre er det også oppbevaringsrom inne i førerhuset i tillegg til den romslige beinplassen. Maskinens betjeningselementer, inkludert manøverspakene, tastaturet og et stort informasjonspanel har blitt ergonomisk plassert og designet for optimal kontroll og effektivitet. For økt førerkomfort og brukervennlighet har antallet brytere blitt betydelig redusert.

Et allsidig valg

EWR150E kan bestilles med en av to typer undervogner for å tilpasse maskinens vekt og trekkraft til ethvert bruksområde. Den letteste konfigurasjonen veier 15,2 tonn og har en sveist undervogn med et radielt planeringsskjær og et drivverk i EW140-klassen. Den tyngste konfigurasjonen veier 17,8 tonn, og har en boltet undervogn med et parallellført planeringsskjær, boltede støttelabber og et drivverk i EW160-klassen for 30 % høyere trekkraft.

EWR150E er derfor kompatibel med et bredt spekter av redskaper. Med Steelwrist® tiltrotatorer og redskapsfester, slitesterke skuffer og hydrauliske hammere kan EWR150E mer enn å arbeide på trange arbeidsområder. Graving, lasting, knusing og masseforflytning skjer på den mest effektive og produktive måten. Ekstra hydraulikkfunksjoner som «X1-hammer/saks» og «X3-tilt/rotasjon» gir olje til redskaper som krever henholdsvis en- eller to-veis hydraulikk, og to-veis hydraulikk for tilting eller rotasjon av redskaper. Et brukervennlig styresystem for redskapene tillater lagring av opp til 20 forskjellige redskaper. Systemet lar maskinføreren velge forhåndsinnstilt oljemengde og trykk fra førerhuset via informasjonspanelet, noe som åpner for bruk av ulike redskaper for økt allsidighet.

Denne maskinen har blitt designet med fokus på enkel service. Så snart maskinen har startet, kontrollerer den alle væskenivåene automatisk, inkludert motorolje og hydraulikkolje, og varsler maskinføreren via informasjonspanelet dersom det kreves tiltak. For enkel drivstoffylling så leverer en elektrisk bunkringspumpe 50 liter i minuttet. Den er bekvemt plassert ved siden av drivstofftanken og kan nås fra bakkenivået.

Med dens klasseledende 1720 mm svingradius er EWR150E fra Volvo CE en allsidig og effektiv maskin – ideell for sikker drift på trange arbeidsområder.

Spesifikasjoner EWR150E

  enhet EWR150E
Motor   VOLVO D4J  EU stage IV
Maks. Effekt o/min  ved 2 000 o/min
…Brutto (ISO 14396) kW  105
…Netto (ISO 9249, DIN 6271) kW  102
Maks. Løftekapasitet* t  5,9
Brytekraft kN  108.5
Maks. rekkevidde** mm  8 670
Maks. gravedybde** mm  5 100
Driftsvekt t mellom 15,1 og 17,9
*ved en rekkevidde på 4,5 m og en høyde på 1,5 m
** 2,45 m stikke / 4,7 m To-delt bom

Leave a comment