Conpot
  • BC-skuffeknusere

Lover bedre ytelse i nye skuffer

På Bauma 2016 presenterer Atlas Copco en ny generasjon BC-skuffeknusere med opptil 80 % høyere arbeidskapasitet enn forutgående modeller.

Stor motstandsdyktighet mot slitasje og materialtretthet samt økt driftssikkerhet til tross for et betydelig lavere vedlikeholdsbehov gjør den nye generasjonen til en av de beste i klassen. Den er konstruert for kjøretøy på 22–38 tonn og kommer i to versjoner: BC 2500 og BC 3700.

De robuste skuffeknuserne BC 2500 og BC 3700 er et utmerket valg ved mindre oppgaver innen riving, gjenvinning og veibygging, ofte som et effektivt alternativ til en mobil skuffeknuser. Skuffeknuserne har en kapasitet på opptil 110 tonn/time og er svært fleksible med hensyn til rekkevidde, avhengig av kjøretøyets mobilitet.

Produktivitet og pålitelighet

En sirkulær knusesyklus gir BC-skuffeknuserne en fremragende ytelse med opptil 80 % høyere produktivitet enn tidligere modeller.

Det avanserte tvillingdriftssystemet har to kraftige hydraulikkmotorer.Den robuste tannremmen har lang levetid, og systemet gir et fremragende moment allerede fra oppstarten. Hele lastekapasiteten kan brukes uten fare for blokkeringer.Slurefrihet fra oppstart sikrer en jevn kraftoverføring og hindrer at lagrene utsettes for ekstra belastning. Det interne kraftoverføringssystemet gir en smidigere form uten at det går på bekostning av lastekapasiteten, noe som gir økt anvendelighet og pålitelighet.

Antilåsemekanisme og vendbar drift

Den stabile produktiviteten i de nye skuffeknuserne skyldes først og fremst to spesielt praktiske funksjoner. Den automatiske antilåsemekanismen sikrer kontinuerlig distribusjon av materialet, slik at også større biter føres i retning av skuffeåpningen.

Hvis materialet setter seg fast, kan du vende rotasjonsretningen, tvinge materialet tilbake til innløpet og dermed fjerne eventuelle blokkeringer.

Enkel tilpasning av partikkelstørrelse

Ved justering av partikkelstørrelsen (granulometri) på de nye skuffeknuserne gjør den intuitive betjeningen at det verken trengs lang erfaring eller spesialkunnskaper. Du kan enkelt justere åpningsutløpet slik at det blir riktig uten bruk av spesialverktøy.

Reduser driftskostnadene

Alle slags inerte materialer, blant annet asfalt, stein og betong samt gruve- og steinbruddsmaterialer, kan knuses og gjenvinnes på stedet med en riggmontert BC-steinknuser. Knust materiale kan gjenvinnes direkte eller selges videre til en tredjepart, noe som krever mindre mekanisk utstyr og reduserer både transport- og tømmekostnadene. Det holder med én operatør som håndterer både tilleggsutstyret for riving og skuffeknuseren.

Stikkord: