Conpot
  • Underkjøringshinder

Nytt underkjøringshinder med justerbare armer

Det nye produktet, EUFA, er markedets første justerbare underkjøringshinder, som man med grunnkomponenter enkelt kan stille inn bjelkens armlengde til den ønskede monteringshøyden.

Kravene til helbilsgodkjenning har gjort det umulig for de enkelte byggerne og fortsatt kunne montere egenutviklede løsninger uten å gjennomgå en kostbar sertifisering. Derfor lanserer VBG nå underkjøringshinderet, EUFA (Endplate Underrun Protection Foldable and Adjustable), med armer som er justerbare etter behov til forskjellige monteringshøyder og chassiser. Dermed får man et  underkjøringshinder, som er enda mer fleksibelt enn andre utfoldbare løsninger, og man kan på en enkel og praktisk måte stille inn bjelkens armlengde til ønsket monteringshøyde.

Leveres uten hull eller med monteringsplater

EUFA kan leveres uten hull og med tre forskjellige monteringsplater med forhåndsborede hull samt med bjelke, armer og balansefjær som monteres på kjøretøyet etter kundens ønsker.

– Fordelen er først og fremst at armene kan justeres til forskjellige monteringshøyder og chassiser etter behov. Systemet er derfor et viktig tillegg til vårt komplette utvalg av testede og sertifiserte underkjøringshindre til lastebiler og trailere. Systemet er velegnet til de fleste typer kjøretøy, rammebredder og monteringsforskrifter, sier Gunnar Nyvaller fra VBG Group Truck Equipment.

Oppfyller alle krav

– EUFA er nøye testet og oppfyller alle internasjonale dimensjoner og styrkekrav i henhold til ECE R58 revisjon 2. Slik får byggerne mer fleksible løsninger med et begrenset antall komponenter, mens transportfirmaer kan glede seg over at produktet er godkjent ved en årlig kontroll, fastslår Gunnar Nyvaller.

Produktet er skreddersydd til VBGs øvrige gavl- og bjelkeprogram til bilrammer med forhåndsborede hull. Monteringsplater med ferdige hull finnes til Scania og Mercedes (50 x 50), Volvo og Renault (50 x 60) samt Iveco (45 x 45). I likhet med de andre VBG-komponentene har EUFA en unik korrosjonsbeskyttelse med sinkmanganfosfatering, ED-behandling og en seig, høyblank pulverlakk som gir ekstra lang levetid og lave totalomkostninger.

Stikkord: