Conpot
  • geotermisk boring atlas copco x28

DrillAir X28 er laget for geotermisk boring

Atlas Copco utvider sitt DrillAir-sortiment med en ny kompressor som oppfyller kravene blant foretak som driver med geotermisk boring.

DrillAirX28 sørger for økt allsidighet og borehastighet samt en ny motor, hvilket muliggjør boring av to 200 meter dype hull på bare én arbeidsdag ved et trykk på 30 bar.

X28 har en nominell strømning på 28,3 m3/min., men kan ved behov gi et trykk på 30 bar. Kompressoren er beregnet på geotermisk boring der mottrykket typisk er høyere enn ved brønnboring. Ekstratrykket på fem bar bidrar til å håndtere dette samtidig som strømningen blir tilstrekkelig for hammeren. DrillAir X28 kommer med Dynamic Flow Boost-teknikken som standard. Denne gir ekstra luft når kompressoren jobber på lavere trykk. Dette gir operatøren 30 m3/min. ved 25 bar, 31,6 m3/min. ved 21 bar og en maksstrømning på 33 m3/min. ved 16 bar, hvilket fører til raskere ferdigstillelse av boreoperasjonen.

– Vårt DrillAir-sortiment dekker nå et bredt spekter av boreoperasjoner samtidig som vi hjelper våre kunder med å oppnå optimal luftstrømning ved alle trykkinnstillinger, forteller Kent Aidesjö, produktchef for kompressorer i Atlas Copco Construction Technique Scandinavia. – X28-modellen skal balansere forholdet mellom trykk og strømning og sikre at kompressoren finner riktig kombinasjon for bruksområdet. Ettersom kompressoren er utstyrt med DrillAirXpert-teknologi kan operatøren stille inn nøyaktig den luftstrømningen som boringen krever, noe som bidrar til å redusere drivstofforbruket.

DrillAirXpert-systemet for ytelseskontroll er helelektronisk dette øker presisjonen og påliteligheten. Systemet er frostsikkert, slik at det kan brukes i selv de tøffeste miljøer. Kompressoren har en 13-liters Scania-motor som overholder utslippskravene i steg IV. Takket være en stor drivstofftank og fokus på effektivitet kan kompressoren kjøres over flere skift uten etterfylling.

Stikkord: