Conpot
  • vintervei vei snø

Hvordan skal tettstedene bli når E6-trafikken forsvinner?

Statens vegvesen skal bygge om dagens E6 til tettstedsgater gjennom Hundorp, Harpefoss, Vinstra og Kvam når E6-trafikken flyttes over til den nye vegen i slutten av 2016. Gatene skal tilpasses den framtidige utviklinga av tettstedene.

– Når E6 flyttes ut av tettstedene åpner det for nye muligheter. Den tidligere tungt trafikerte vegen skal bygges om til gate og tilpasses stedenes nye hverdag, sier planprosessleder Kari Klynderud Sundfør i Statens vegvesen.

– For å kunne bygge gater for framtida, må vi vite hvilke tanker og visjoner kommunene og lokalbefolkningen har for sine tettsteder. Vi ønsker derfor bred involvering fra innbyggerne i Sør-Fron og Nord-Fron i planlegginga av tettstedsgatene, sier hun.

Ønsker innspill fra alle i alle aldre

Sammen med Multiconsult, som skal planlegge gatene, er Statens vegvesen til stede i de fire tettstedene fra morgen til kveld i perioden 11.-14. januar. (Se program under artikkelen)

– Vi ønsker innspill fra alle – barn, unge, voksne og eldre. Kom og fortell oss om dine ønsker og drømmer for ditt tettsted når E6-trafikken ikke er der lenger, oppfordrer Klyderud Sundfør.

Fra og mandag 11. til og med torsdag 14. januar har Vegvesenet og Multiconsult åpne kontordager på dagtid. Der kan hvem som helst stikke innom for en prat om hvordan de ser sitt tettsted i framtida.

Stikkord: