Conpot
  • Bosch GKS 165 Professional

Lett sirkelsag for den proffe

Nye GKS 165 Professional fra Bosch føles lett og kompakt, den passer svært godt i handen og er lett å operere.

Bosch GKS 165 Professional skilter med beskjedne ytre mål og en svært gunstig vekt på bare 3,6 kilo. Likevel føles sagen større når man bruker den. Dette siden sirkelsagen likevel kan vise til svært god ytelse.

Sagen kombinerer altså lav vekt og høy ytelse, og er således det beste fra to verdener.

Solide spesifikasjoner

GKS 165 Professional har en effekt på 1 100 watt, mens sagbladet leverer 4 900 omdreininger per minutt. Dette er positive tall for den som er opptatt av en effektiv og god sag. Dette er tall som bidrar til at sagen leverer høy sagekapasitet.

Skjæredybden er på 66 millimeter så lenge fotplaten er stilt på 90 grader, mens den på 45 grader når 47 millimeter ned i underlaget. Kombinert med totrinnsgir, som man også ser på andre sirkelsager fra Bosch, oppnår man bedre kapasitet når man skjærer i kompakte konstruksjoner.

Bosch GKS 165 Professional 2

Gjennomtenkte løsninger

Blåsefunksjonen på GKS 165 Professional er svært god. Det blir ikke liggende sagspon i skjærelinjen mens man jobber. Altså har man god kontroll på at skjærelinjen blir presis i forhold til hva som opprinnelig var tenkt.

Sagen er som tidligere nevnt liten og nett. Kombinert med ergonomiske handtak og hjelpegrep, føles sagen svært komfortabel i bruk.

Egner seg for mange

Uavhengig av om man bruker sirkelsagen i sitt daglige virke, eller om man er en utstyrsfiksert hobbysnekker, så kan sirkelsagen GKS 165 Professional passe godt. Særlig på trange områder ser jeg for meg at saken kommer til sin rett. For eksempel ved arbeid i høyden, får man utnyttet det kompakte formatet til sitt fulle.

Jeg ser stadig flere utstyrsbevissete hjemmesnekkere som investerer i godt utstyr. Gleden av å jobbe øker når man har riktig verktøy i hånda. Også for denne gruppen mennesker tror jeg denne sirkelsagen kommer til å selge godt.

Fakta GKS 165 Professional

Nominell effekt 1.100 W
Turtall (uten belastning) 4.900 omdr./min
Skjæredybde 90° 66 mm
Skjæredybde 45° 47 mm
Sagblad-diameter 165 mm
Sagblad boringsdiameter 20 mm
Vekt 3,6 kg

Stikkord: