Conpot

Bygger tredje trinn for Thon på Lørenskog

Veidekke Entreprenør har fått i oppdrag å bygge boligprosjektet Dr. Wendts hage nær Triaden Lørenskog Storsenter. De 51 leilighetene er det tredje boligprosjektet Veidekke bygger for Thongård AS i området.

– De 51 leilighetene er fordelt på to syv-etasjers bygg over en felles parkeringskjeller og næringsareal. Det blir heis direkte opp til leilighetene, og disse varierer i størrelse fra 2-roms på 45 m2 til romslige 4-roms leiligheter på 135 m2 med 50 m2 takterrasse. Salget av leilighetene er godt i gang, og forventet byggestart er første kvartal 2016, forteller avdelingsleder Odd Arne Lian i Veidekke.

Prosjektet er del av Skårer Vest delområde 7, som er et større utbyggingsfelt opparbeidet med gressplener, beplanting, gangveier, lekeplasser og parkanlegg. Prosjektet ligger sentralt i Lørenskog, 15 min fra Oslo sentrum og under 10 min fra Lillestrøm. Når prosjektet Dr. Wendts hage står ferdig, har Veidekke siden sommeren 2012 oppført åtte bygg med 286 leiligheter i tre kontrakter med Thongård AS til en samlet verdi av en halv milliard kroner.

De to byggene skal fundamenteres på peler via støpte pelefundamenter og pelehoder direkte på fjell. Det er lagt spesielt vekt på bruk av tidsriktige materialer av god kvalitet innvendig og utvendig. Byggene blir oppført i prefabrikkert betong og stål med fasader av tegl, tre og glassfelt/ vinduer.

Oppdraget er en totalentreprise verdt 97,5 millioner kroner ekskl. mva.

Stikkord: