Conpot

Fire år gamle Sophie tester lastebil

Et uforutsigbart barn og en radiostyrt lastebil på 18-tonn. Dette er Volvo Trucks nye video Look Who’s Driving, hvor fire år gamle Sophie utsetter Volvo FMX for en av de tøffeste testkjøringene noensinne.

Fakta om lastebilen

Lastebil: Volvo FMX 8×6 med drift på fremre foraksel

Hestekrefter: 540

Spesifikasjoner: Kort førerhus, tipplasteplan, I-Shift, ekstra høyt chassis

I den nye filmen fra Volvo Trucks, Look Who’s Driving, får vi se fire år gamle Sophie styre en 18-tonns Volvo FMX gjennom et grustak ved hjelp av en fjernkontroll. Lastebilen er utstyrt med flere av de nye anleggsfunksjonene som har kommet i løpet av året, og målet med testen er å vise hvor mye den tåler samt hvor lett den klarer seg selv i de mest krevende omgivelser.

– For å vise hva lastebilen er god for, ville vi gi den en real utfordring. Ingen testsjåfører er like dumdristig som en uforutsigbar fireåring, sier Ricard Fritz, viseadministrerende direktør for Volvo Trucks.

I Volvo Trucks sin nye film blir Volvo FMX utsatt for en av de tøffeste testene noensinne. Fire år gamle Sophie manøvrerer den 18 tonn tunge lastebilen via en fjernkontroll.

I Volvo Trucks sin nye film blir Volvo FMX utsatt for en av de tøffeste testene noensinne. Fire år gamle Sophie manøvrerer den 18 tonn tunge lastebilen via en fjernkontroll.

360 grader rundt

Sophie styrer lastebilen gjennom grustaket i filmen og lastebilen tar en uforutsigbar rute: Blant annet ender den opp med å kjøre opp en bratt, myk bakke, før den ruller hele veien ned igjen i en 360 graders salto.

– Testen demonstrerer at lastebilen takler selv de mest ekstreme omgivelser. Den er utstyrt med blant annet den nye funksjonen Automatic Traction Control, som gjør at den beholder grepet selv i svært bratte bakker og på myke underlag. De demonstrerer også hvor sterk bilen er, med et overlegent førerhusdesign med solide hjørner foran og en forsterket underramme, sier Gunnar Eliasson, lanseringssjef hos Volvo Trucks.

Filmen er den nyeste i Volvo Trucks videoserie, Live Tests, som inkluderer tidligere videoer som The Epic Split og The Hamster Stunt.

Lastebilen kjører gjennom en murvegg og får noen skraper på utsiden, men ingenting som forhindrer den i å kjøre videre.

Lastebilen kjører gjennom en murvegg og får noen skraper på utsiden, men ingenting som forhindrer den i å kjøre videre.

 

Stikkord: