Conpot
  • Atlas Copco HRD100 - Hydraulisk knemater

Hydraulisk knemater i skandinavisk standard

Den hydrauliske knemateren HRD100 er et av de kraftigste borrsystem som er på markedet. Systemet, som bl.a. kan kompensere for trykkendringer automatisk, er nå tilgjengelig i skandinavisk standard.

Den avgjørende fordelen for HRD100 er en enestående borehastighet og betydelig energibesparelse sammenlignet med vanlige pneumatiske eller elektriske fjellbor. Målt støy er ca. 50 prosent lavere enn i et pneumatisk bor. Polyuretandekselet beskytter mot støy og gjør enheten støtsikker. Enheten tåler et fall fra to meter.

HRD-systemet består av fjellboret (RD100), kraftforsyningsenheten (PP100) og et utvalg av vannførende støtteben. Alle slanger og kabler er inkludert.

HRD100 har en femtrinns vannjustering til å hjelpe føreren bruke riktig mengde vann for hvert trinn. Og når boringen stopper, stopper vannstrømmen automatisk.

– Vi har virkelig gjort en innsats for å sørge for høy borehastighet for lave driftskostnader. Men det er like viktig å lage et system som sparer operatørene energi ved å være lette og pålitelige, sier Business Line Manager Tomas Ulander.

Arbeid under jorden er hardt arbeid, men takket være enhåndsbetjening og bærehåndtak gjør HRD-systemet det enklere.

PP100-kraftforsyningsenheten kan stables og i hovedsak styre seg selv. Smarte funksjoner overvåker oljemengde og oljetemperatur. Vannkjøling og automatisk beskyttelse mot overoppheting betyr at sikkerhet og pålitelighet er i kjernen.

Systemet overvåker også oljevolum og kompenserer for forskjeller. Dette gjør at du kan arbeide med PP100 i 45° vinkel, uten strømtap. Enkle verktøy gjør det enkelt å fylle opp hydraulikkoljen i gruven.

Stikkord: