Conpot
  • KP maskin - kursspesialisten

Kursspesialisten

KP maskin er totalleverandør av kurs for bygg-, anlegg-, og transportbransjen. Intet kurs er for lite, intet for stort, ingen maskin for tung eller for lett.

Trenger du maskinførerbevis, kranførerbevis, truckførerbevis, kurs i varme arbeider, arbeidsvarsling, ulike HMS-kurs, eller etterutdanning for yrkessjåfører? Det, og mye mer kan ordnes her.

KP Maskin holder til i Akershus på Dal om lag 40 minutter nord for Oslo. Årlig går rundt 1500 personer gjennom et eller flere av kursene deres.

Allsidig og tilrettelagt

Kursene er praktisk orientert og omfatter de fleste av de behovene bransjen har for kursing og sertifisering; inkludert maskinførerbevis for ulike maskiner, HMS-kurs, sikkerhetskurs og resertifisering av ulike art, lovpålagt yrkesopplæring av yrkessjåfører, med mye mer. Tilbudet omfatter både såkalt dokumentert opplæring og sertifisert opplæring.

– Vi har fokus på adferd og holdninger og legger stor vekt på sikkerheten i den den enkeltes daglige arbeid, sier daglig leder Knut Flattum.

KP maskin - Sjåfører på skolebenken

SJÅFØRER PÅ SKOLEBENKEN: Knut Flattum underviser i YSK for yrkessjåfører, denne gangen en gjeng lastebilsjåfører.

Ved vårt møte er han midt i et 35 timers YSK-kurs kurs for lastebilsjåfører. Et kurs som må tas hvert femte år for yrkessjåfører. Et knippe lastebilsjåfører er på skolebenken, og lytter interessert til undervisningen. Det kommer interesserte kvalifiserte spørsmål, som får kvalifiserte svar, rettet mot arbeidshverdagen bak rattet på tunge biler langs landeveien.

Økende interesseStor graver

– Vi har kursdeltakere fra Oslo, Romerike og deler av Hedmark og Oppland. I tillegg holder vi bedriftsinterne kurs over hele landet. Vi ligger gunstig til geografisk, og kjører både uke- og helgekurs. Vi har lang erfaring fra anleggsbransjen, som maskinførere og yrkessjåfører. Vi tror på en mer praktisk tilnærming til stoffet, og får gode tilbakemeldinger på våre kurs. Vi er løsningsorienterte, og finner ut hvordan vi kan nå frem og tilpasse opplæringen, sier Flattum.

– Kompetanse, gode lokaler og god lunsj er blant våre fortrinn, påpeker han.

KP Maskin ble startet i 2011 og har en økende oppdragsmengde. Kurts innen HMS er blant de segmentene som øker i omfang hos dem. Både bedrifter og offentlige etater og instanser, blant dem kommuner og NAV, er kunder og sender sine folk på kurs hos KP Maskin. I tillegg tilbys bedriftsrådgivning innenfor arbeidsmiljøloven.

– Det skjer mye i bransjen og på utstyrssiden med maskiner og teknologi. Det settes stadig strengene krav, til helse miljø, sikkerhet etc. Vi må hele tiden holde oss oppdatert og formidle kunnskapen, sier Flattum.

Variasjon

VARIASJON: KP Maskin tilbyr et svært bredt spekter av kurs og kompetanseheving.

Stikkord: