Conpot
  • GBA 18 V 4,0 Ah MW-C

Batterinyhet med trådløs ladning

Det nye batteriet GBA 18 V 4,0 Ah MW-C, med trådløs ladning fra Bosch, forenkler arbeidsdagen betraktelig. Nå må man ikke lenger ta ut batteriet for å lade, man plasserer bare drillen på ladeplaten.

Trådløs ladning har tidligere vært forbeholdt for mobiltelefoner og mindre hjemmeelektronikk. Nå tar teknologien veien inn i byggebransjen.

Med induksjonslading kan man enkelt sette hele verktøyet på ladeplaten. Tidligere måtte man ta ut batteriet og koble batteriet i laderen. Dette forenkler altså arbeidshverdagen, og man sparer noen sekunder her og der.

Imidlertid høres ikke noen sekunder ut som så mye i et langt liv. Derimot vil jeg påstå at disse sekundene kan være utslagsgivende for at drillen faktisk blir satt på ladning mellom arbeidsøktene.

Nytt og større batteri

Batteriet GBA 18 V 4,0 Ah MW-C er helt nytt. Dette er et gunstig batteri med tanke på arbeidsoppgaver som krever mye energi. For eksempel når man skal sage i tre med bajonettsag eller rundsag, vil dette batteriet virkelig komme til sin rett.

GBA 18 V 4,0 Ah MW-C

Dobbelt så lang batterilevetid sammenlignet med et 2 ampere batteri, er positivt.

Passer til «alt»

Takket være Bosch sitt Flexible Power System er batteriet kompatibelt med 99 prosent av alle Bosch’ batteridrevne maskiner i 18V-klassen. Dermed trenger man ikke kjøpe med batterier til alle verktøy man kjøper, man flytter i stedet batteriet fra maskin til maskin. Det kan også lades på alle trådløse ladere fra Bosch.

Vi benyttet også anledningen til å teste et mindre batteri, GBA 18 V 2,0 Ah MW-B. I mange tilfeller oppleves dette batteriet mer hendig, med tanke på vekt og størrelse. Imidlertid er tryggheten knyttet til et 4 ampere batteri uvurderlig, da har man energitilførsel i overflod.

God ladetid

Batteriet lades helt opp på 85 minutter, mens det tar cirka 45 minutter å lade det opp til 80 prosent. Dette synes vi er meget bra.

Smart lader

Laderen GAL 1830 W Professional fungerer utmerket. Vi skal være så ærlige at vi fryktet denne kunne være større enn de tradisjonelle laderne. Men her ble vi positivt overrasket. Denne laderen er kanskje heller mindre enn tradisjonelle ladere, og viste seg å være svært hendig i bruk.

Uten at vi testet dette, så har det kommet en mobil ladestasjon som kan lade 18V batteridrevne bore- og skrumaskiner samt systemverktøy i bilen. I den mobile ladestasjonen er det et hylster der laderen GAL 1830 W Professional kan plasseres og som rommer verktøy med enten 2,0 eller 4,0 Ah-batterier. Da kan man enkelt og greit lade sine batterier mens man kjører.

GBA 18 V 4,0 Ah MW-C

Ikke bare et verktøy

Trådløs ladning av verktøyene sine er på mange måter ikke bare noe som forenkler arbeidshverdagen. Jeg vil driste meg så langt å si at dette er en kul gadget som kommer til å gi sjalu blikk fra dine medarbeidere som bruker gammeldags teknologi. Sjalusien kommer nok sikkert til å bli kortvarig, for jeg tror denne batteriløsningen kan bli en bestselger i de profesjonelle miljøene.

GBA 18 V 4,0 Ah MW-C

Stikkord: