Conpot
  • porr norge

Signerte kontrakt på rv.5 Loftesnesbrui

Statens vegvesen signerte onsdag 11. november kontrakt med PORR og K.A. Aurstad om bygging av rv.5 Loftesnesbrui i Sogndal.

– Vi er glade for at vi nå er klare til å starte byggingen, etter en lang prosess med planlegging og prosjektering. Nå ser vi frem til et godt samarbeid med arbeidsfellesskapet PORR/K. A. Aurstad fra dag en. Blant annet er vi opptatt av at HMS blir ivaretatt i byggeperioden og at vi får en god kommunikasjon, sier prosjektleder Gunnar Solbakken.

Kontrakten med den østeriske entreprenøren PORR (tidligere Bilfinger Infrastructure) og K. A. Aurstad fra Sunnmøre ble undertegnet på regionvegkontoret på Leikanger den 11.11. klokka 11.11.

– Spennende prosjekt

– Det er et spennende prosjekt, og vi er godt forberedt til å løse det. Prosjektet ligg i et sentrumsområde med mye trafikk, og vi vil gjøre vårt ytterste for at samfunnet får minst mulig problem i byggeperioden, sier direktør Jakub Chojnacki i PORR.

– Bruen skal også være et nytt landemerke i Sogndal, og vi håper at brua i tillegg vil stå som et landemerke for et godt samarbeidsprosjekt når den står ferdig, sier utviklingsdirektør Bettina Gerti Gross i PORR-Norge.

Deler oppgaver

Mens PORR skal stå for selve brubygginga, vil K. A. Aurstad stå for masseforflytting og det meste av veibyggingen på land.

– Det er et spennende prosjekt, og vi ser fram til å ta fatt på samarbeidet med et firma som er nytt for oss. Vi har gode erfaringer med å jobbe i arbeidsfellesskap fra før av, og vi har stor tro på at prosjektet vil bli en suksess, sier administrerende direktør Per Kristian Langlo i K. A. Aurstad AS.

Stikkord: