Conpot

Avtale blokkerer for MDGs ultimatum om E18

Avtalen som regulerer utbyggingen av E18 vestover blokkerer fram til 2032 for Miljøpartiet De Grønnes ultimatum om å stoppe planene for utbyggingen, melder NRK.

E18-utbyggingen er en del av avtalen Oslopakke 3. I februar skal avtalen reforhandles av Oslo kommune, Akershus fylkeskommune og staten.

Lan Marie Nguyen Berg fra MDG, som er nyvalgt byråd for miljø og samferdsel i Oslo, har sagt at hun vil stoppe utbyggingen av E18 vestover. Men uten at både staten og Akershus er enige, kan ikke Miljøpartiet De Grønne Oslo eller Oslo kommune gjøre endringer i Oslopakke 3-avtalen. Det står nedfelt i avtalen som løper fram til 2032, ifølge NRK.

– Da er det den opprinnelige planen som gjelder, og slik må det nesten være når man ser hvor lang tid det tar å planlegge slike prosjekter, sier Nils Aage Jegstad (H) i transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget på spørsmål om hva som skjer hvis det ikke kommer til enighet.

Dette bekreftes også av tidligere byråd for miljø og samferdsel i Oslo kommune, Guri Melby fra Venstre.

Fylkesordfører Anette Solli (H) i Akershus sier til NRK at de ikke har noen planer om å stanse utbyggingen av E18 vestover. (©NTB)

Stikkord: