Conpot

Sydvaranger Gruve får betalingsutsettelse til desember

Kreditorene DNB og Innovasjon Norge har gitt nok en betalingsutsettelse for å holde kriserammede Sydvaranger Gruve i drift til desember.

Det opplyser morselskapet Northern Iron Limited i en børsmelding til den australske børsen.

Selskapet har fått en rekke betalingsutsettelser det siste året, og i utgangspunktet skulle lån og avdrag hos de to kreditorene begynne å løpe igjen 31. oktober, skriver iFinnmark. Nå er betalingen utsatt til 15. desember.

Den tredje største kreditoren, Tschudi-gruppen, har allerede gitt utsettelser ut året.

Avtalen med DNB og Innovasjon Norge betyr at driften ved gruva kan fortsette de neste ukene. Northern Iron er i kontakt med flere aktører i håp om å finne en mer langsiktig løsning på problemene. (©NTB)

Stikkord: