Conpot

Bedre fjernstyring for Sandvik Ranger

Ny fjernstyring for Sandvik Ranger DX og DQ-serien topphammerborerigger for høyere fleksibilitet og bedre sikkerhet

Sandvik Ranger DX og DQ-serien topphammerborerigger til overjordsboring kombinerer den imponerende historien til de berømte pallriggene med de nyeste innovasjonene for boring. Resultatet er høyere boreeffektivitet, lavere drivstofforbruk og bedre sikkerhet selv i vanskelig terreng. Det nyeste tilskuddet til denne «totalpakken» er muligheten til å bruke fjernstyring for ekstra fleksibilitet og sikkerhet

Sandvik Ranger-serien topphammerborerigger til overjordsboring har imponert kunder over hele verden, først og fremst på grunn av sin roterende overbygning som gjør det mulig å dekke store boreområder. Områdene går fra standardmodellens 17,6 m2 (189 ft2) til hele 26,4 m2 (248 ft2) med ekstrautstyr. I tillegg til at riggene kan rotere, garanteres stabiliteten takket være den innovative strukturen som til enhver tid sørger for motvekt på den andre siden av bommen. I tillegg har riggen for eksempel et Rock Pilot+ borestyringssystem som automatisk tilpasser seg skiftende bergformasjoner og sender en optimal mengde kraft til fjellet. Dette er utviklet for å sørge for jevn rotasjon, fast bergkontakt og rask gjennomtrenging under ulike bergforhold.

Mindre runder, og bedre drivstofføkonomi

Ranger-serien er mer effektiv, men bruker mindre drivstoff. Med andre ord gir boreriggen betydelige kostnadsbesparelser. Det lave drivstofforbruket skyldes en ny, avansert økopakke og en justering av motorturtall. Ranger-serien har en prisgunstig TIER 3-motor eller en Tier 4 Final-motor med lavt forbruk og lavt utslipp. Selv om drivstofforbruket er betydelig redusert, gir Ranger-boreriggen fortsatt den kraften som trengs for boreoppgaver med sine velkjente bormaskin. Ranger-serien leveres med den nylig oppdaterte bormaskinen HL820T som standard. Hvis denne skiftes ut med den høyfrekvente bormaskinen HF820T, blir gjennomtrengningsfrekvensene enda høyere.

Sandvik Ranger_Full radio_Photo A

Fleksibilitet og sikkerhet med den nye fjernstyringen

Komplett fjernstyring er en helt ny funksjon som ble introdusert i Sandvik Ranger-serien i starten av 2015. Den nye fjernstyringen er spesialutformet med tanke på sikkerhet, men den gir også høyere produktivitet. Dette er spesielt nyttig når riggen brukes i bratte hellinger og strosser hvor sikkerheten er ekstra viktig. Ved hjelp av den nye fjernstyringen kan operatøren utføre disse oppgavene på trygg avstand. Produktiviteten forbedres, siden operatøren har god oversikt over understell og vinsj.

Den nye fjernstyringen har mange fordeler. Jarno Viitaniemi, Product Manager Surface Drilling, Sandvik Construction, forklarer: – Den nye fjernstyringen gjør vår Ranger-serie enda mer allsidig og gir oss mange nye muligheter til å hjelpe kundene våre, siden fjernstyring er obligatorisk for enkelte bruksområder. Muligheten for fjernstyrt drift kan til og med føre til helt nye boremuligheter.

– Boring av pilothull til wiresaging er et interessant bruksområde som er mye enklere med en fjernstyrt enhet. I tillegg gjør vår Ranger DQ500 med fjernstyring enheten ekstremt fleksibel og velegnet for en rekke nye bruksområder, for eksempel tunnelbolting, noe kundene våre allerede har vist interesse for. Sikkerheten spiller en viktig rolle i all produktutvikling, noe Jarno Viitaniemi avslutter med å understreke: – Hvis det er stor fare for at strossene kollapser, er det en risiko man ikke ønsker å ta. Vi er alltid opptatt av å forbedre sikkerheten, så denne nye løsningen er virkelig et verdifullt tilskudd til dagens produktfunksjoner.

Enkel å bruke

Fjernstyringen er enkel og nøyaktig. Det betyr at de grunnleggende funksjonene som kan fjernstyres, inkluderer boring og belting, hvor operatøren kan velge mellom en- eller tohånds beltekontroll, samt bomstyring, stanghåndtering og rullestyring (Ranger DQ500). Den nye fjernstyringen er tilgjengelig for alle borerigger i Ranger-serien for å bidra til lavere drivstofforbruk, høyere produktivitet, høyere effektivitet og – viktigst av alt – høyere sikkerhet.

 

Stikkord: