Conpot

Saint-Gobain bygger hus for Heidi Weng

Saint-Gobain bygger hus for Heidi Weng, der My Comfort-løsninger er premissgiverne for bygget. Huset er tegnet av Sanden+Hodnekvam Arkitekter.

Heidi WengAdm dir. Vidar Eikeset i Gyproc forklarer My Comfort-konseptet:

– I dag oppholder vi oss ca 90% av tiden innendørs, så bygningenes kvalitet har avgjørende betydning for hvordan vi har det som mennesker. Med dette som bakgrunn har Saint-Gobain-bedriftene Weber, Gyproc og Bøckmann Glassolutions sammen med Glava utviklet konseptet My Comfort, som i bunn og grunn handler om trivsel, helse og komfort.

My Comfort handler om hvordan man skal oppnå optimal bokomfort. Dette har selskapet brutt ned i fem verdier, som de kaller for Lev, Hør, Se, Pust og Spar.

  • Lev: Opplevelsen av innendørs komfort bestemmes av lufttemperatur, fuktighet, trekk og mange andre faktorer. Faktorer som alltid ivaretas med My Comfort.
  • Hør: My Comfort tar hensyn til støy utenfra, vibrasjoner lyder mellom rom, gjenklang og taletydelighet. Et rom og en bygning med god akustikk, er en bygning det er godt å være i.
  • Se: Opplevelsen av visuell komfort påvirkes av lysforhold, innsyn og utsyn, gjenskinn, naturlig  lys og lyskvalitet. My Comfort sørger for riktig lys til riktig tid.
  • Pust: Det handler om inneklima. Om å kunne puste inn frisk luft, å filtrere bort forurensende stoffer og uønskede lukter. Det handler om å puste inn, puste ut og føle seg frisk.
  • Spar: My Comfort lar deg spare mer enn penger, det er en økonomisk måte å bygge på. Men det er også en bærekraftig måte som sparer miljøet i tillegg til lommeboka.

Bygger hus for Heidi Weng

På Bygg Reis Deg 2015 lanseres dette konseptet sammen med det som blir Norges første hus med My Comfort-løsninger. Bedriftene skal nemlig bygge et hus for skiløperen Heidi Weng der disse verdiene er premissgiverne for bygget.

Huset er tegnet av Sanden+Hodnekvam Arkitekter og blir bygget helt og holdent tilpasset Heidi, med utvalgte My Comfort-produkter og løsninger skreddersydd spesifikt for Heidis ønsker og behov.

Stikkord: