Conpot
  • daf lf euro 6

Ny DAF LF lanseres tidlig i 2016

DAF kommer med optimaliserte drivlinjer, ny aerodynamikk-pakke, samt et ytterligere utvidet utvalg av akselkonfigurasjoner og drivstofftanker, bidrar til å sikre lavere driftskostnader og økt økt inntjening pr. kilometer.

De fleste LF 2016 modell er utstyrt med de nyeste sikkerhets- og komfortfunksjoner som standard, blant annet AEBS system, kollisjonsvarsling, adaptiv cruise control og filskiftvarsling.

Innovasjonene på LF-serien samsvarer med DAF Transport Efficiency, som innebærer lavere driftskostnader og økt inntjening

Optimaliserte drivlinjer daf-euro-6-lf-interior-03

Den nye LF serien har fått optimaliserte drivlinjer. Forbedret software og ytterligere forbedret varme- og luftregulering i eksos-etterbehandlingssystemet, gjør PACCAR PX 5 motoren på 4,5 liter (112kW/152 hk – 157kW/213 hk) opp til 5% mer effektiv.

PACCAR PX 7 motoren på 6,7 liter (164kW/223 hk – 231kW/314 hk) kan nå leveres med 12-trinns AS Tronic girkasse som ekstrautstyr. Dette medfører mulighet for vogntogsvekt på opptil 32 tonn.

Lavere turtall fører til enda lavere drivstofforbruk og støynivå.

Akselkonfigurasjoner

En av de viktigste innovasjoner ved den nye LF-serien, er de mulighetene for 7 nye akselkonfigurasjoner, med lenger opptil 6,9 meter. Dette gjør LF til en svært anvendelig lastebil.

De lengste aksekonfigurasjonene muliggjør drivstofftanker på hele 1240 liter, hvilket er unikt for en lastebil i denne klassen. Økt kapasitet gir økt rekkevidde, og man kan tanke der prisene er lavest. Dette øker inntjeningen.

Optimal aerodynamikk – inntil 4% lavere drivstofforbruk

Med ønske om best mulig aerodynamikk, har DAF utviklet nye sidespoilere og en helt ny takspoiler for LF med Day Cab hytte. Takspoileren leveres til høye og lave påbygg, og sammen med de nye sidespoilerne kan drivstofforbruket reduseres med inntil 4%, sammenlignet med dagens løsning.

Innovasjoner med fokus på effektivitet

På flere områder har DAF innført innovasjoner som er viktig med tanke på bilens effektivitet og bruksvennlighet. Luftinntak som nå er plassert bak hytten, sikrer optimal tilførsel av luft, og muliggjør montering av forskjellig tilleggsutstyr som høydejusterbar takspoiler og kjøleenheter. LF kan bestilles klargjort for montering av Frigoblock generator (vannkjølet 22,5 kW) for kjøletransport.

De nye energieffektive LED baklyktene, som vil i prinsippet vare i hele bilens levetid, kan nå bestilles på LF.

daf-euro-6-lf-chassis-18

Mer informasjon til sjåføren

DAF’s sjåførassistanse-system på LF, CF og XF sørger for detaljert informasjon om bilens drivstofføkonomi, bremseadferd og om sjåførens evne til å forutse kommende trafikksituasjoner.

En nyhet på LF 2016 modell, er at fartskriveropplysningene også vises på det sentrale displayet. Dette gjør det enkelt for sjåføren å overvåke hastighet og kjøre- og hviletid på en effektiv måte. Displayet viser også når bilen skal ha neste service, slik at foreskrevet vedlikehold gjøres til rett tid. Basert på sjåførkortet, skifter automatisk til riktig språk.

Forbedret integrasjon med påbygg

Opplysninger om påbygget og annet utstyr kan vises på det sentrale displayet. Eksempler på dette kan være at kranen ikke er kjørt helt ut, eller at støtteben ikke står forsvarlig. Dette er mulig på bakgrunn av kommunikasjonen mellom bil og påbygg.

Stikkord: