Conpot

Atlas Copco har oppgradert LP9-20

Atlas Copcos hydrauliske kraftaggregat LP9-20 oppgraderes med nye funksjoner og enda mer brukervennlig design

Kraftaggregatet har alltid vært lite nok til å få plass i et nyttekjøretøy, men kraftig nok til å gi brukeren stor fleksibilitet med hensyn til valg av verktøy. Nye funksjoner og en ny konstruksjon gjør oppgraderte LP9-20 enda mer brukervennlig og innebærer både tids- og pengebesparelser.

– Nøkkelordet for designen av nye LP9-20 er produktivitet. De nye funksjonene samspiller med de gamle og gir et kraftaggregat som er både kraftfullt og brukervennlig, forteller Tomas Ulander, Business Line Manager i Atlas Copco Construction Technique Scandinavia.

Et eksempel er den nye designen på dekselet. Ettersom du enkelt kan åpne dekselet for vedlikehold uten av slangene må kobles fra, spares både tid og penger.

Oljen må være ren for at hydraulikken skal kunne fungere optimalt, og dette sikres av filteret. For operatøren handler det da om å bytte oljefilter på riktig tidspunkt. Et for tidlig skifte innebærer unødvendige kostnader, et for sent skifte forårsaker unødig slitasje, noe som kan skade utstyret. Ved hjelp av den praktiske filterindikatoren på kontrollpanelet kan du se når tiden er inne for et filterskifte. Filterindikatoren innebærer altså at du kan skifte riktig filter til riktig tid, hvilket gjør nye LP9-20 mer økonomisk i bruk.

For at det alltid skal være nok olje i systemet har frontpanelet dessuten et seglass som viser oljenivået i systemet. Når nivået begynner å bli lavt, gjør det nye større tanklokket det enklere enn noen gang å etterfylle olje. Den brukervennlige bypass-bryteren stopper også hydraulikken uten at du trenger å slå av motoren. I praksis fungerer bryteren som en pauseknapp for raskt verktøyskifte.

LP9-20 er tilgjengelig med flere kraftkilder. LP9-20E har en industriell lettvektsmotor (5,5 kW) på 3×400 V og 16 A. Den er perfekt for jobber innendørs og i tunneler der det ikke tillates avgasser. LP9-20P er bensindrevet og gir dermed større uavhengighet og økt fleksibilitet. Det innebygde termoreleet for motoren sikrer at kraftaggregatet fungerer ved temperaturer fra -20 °C til +40 °C, uansett kraftkilde.

Stikkord: