Conpot

Nye kapp- og gjærsager til gjør det selv-entusiaster

Bosch lanserer to nye kapp- og gjærsager. De er lettere og mer kompakte enn andre sager på markedet og er samtidig utstyrt med en kraftfull motor. Det betyr at maskinene er lette å ta med uten at det går på kompromiss med ytelsen.

Sagenes sterke motor sikrer et hurtig og presist arbeid, når neste gjør det selv-prosjekt skal utføres.

Bosch oppgraderer sitt utvalg av kapp- og gjærsager til gjør det selv-entusiastene med to ekstremt kompakte og lette maskiner. Den nye PCM 8-model er med kun 7,9 kg den letteste kapp- og gjærsagen på markedet, og den nye PCM 8 S har en trekkfunksjon integrert i sagbordet. PCM 8 S veier kun 11,4 kg, noe som gjør den både mindre, lettere og enklere å transportere enn forgjengeren.

Det riktige stykkeverktøyet – hver gang!

Forskjellen på de sagene skjærekapasiteten. PCM 8 skjærer arbeidsemner på opp til 60 mm i høyden og 120 mm i bredden, og sagklingen er nå 216 mm i diameter mot tidligere 190 mm. Det betyder at skjærehøyden øker fra 50 til 60 mm. PCM 8 kan derfor enkelt brukes til å sage for eksempel taklektere og bærestrukturer til terrasser.

PCM8_4

PCM 8 S har en integrert trekkfunksjon og kan sage arbeidsemner på opp til 65 mm i høyden og 220 mm i bredden. Begge sagene kan lage tverr- og gjærsnitt, noe som gjør dem ideelle til prosjekter som eksempelvis fasadebekledninger, terrasser og gulvlegging.

Skjærelinjen projisert med en laser

Sagene har en kraftfull 1200 watt-motor, som sikrer et høyt arbeidstempo. For å gjøre det enklere å sage presist blir skjærelinjen projisert ned på arbeidsemnet med en laser. På PCM 8 S-modellen velger man selv om laseren skal projiseres på høyre eller venstre side av sagklingen. Arbeidsemnet kan fastgjøres med en arbeidsklemme så sikkerheten økes når man arbeider med maskinene. Videre er PCM 8 S utstyrt med en fleksibel bordforlænger, som gir optimal støtte og sikkerhet når man arbeider med lange arbeidsemner.

Ved horisontale gjærsnitt kan sagbordet roteres opp til 48 grader mot høyre eller venstre, nos som gir anledning til å finne den perfekte posisjonen for arbeidsemnet i forhold til sagklingen. For å gjøre det enklere stille inn sagen låser den automatisk i de mest benyttede arbeidsvinkler: 15, 22,5, 30 og 45 grader. Skjærebredden er da maksimalt henholdsvis 85 og 155 mm.

PCM8_2

Verktøy skal være enkle å bruke, og på både PCM 8 og PCM 8 S er alle lett synlige og enkel å betjene. Det er også mulig å tilkoble en støvsuger til maskinen og dermed slippe mye av oppryddingen etterpå.

PCM 8 og PCM 8 S er å finne i byggevarehus over hele landet. De veiledende utsalgspriser for PCM 8 og PCM 8 S er henholdsvis 1600 kr. og 2500 kr. inkl. moms. Bosch’ “Optiline Wood”-sagklinge med 48 sagtenner medfølger verktøyet.

Stikkord: