Ved å integrere Volvo’s Tier 4 Final/Stage IV-kompatible D4-motor, kombinerer disse maskinene lavt drivstofforbruk og kraftig ytelse for å maksimere driftstiden og for å redusere utslippene. Økt motoreffekt garanterer svært raske og presise grave- og beltebevegelser for maksimal produktivitet.

For fremragende effektivitet er hydraulikksystemet optimalisert til å fungere i harmoni med denne kraftige motoren, og arbeider sammen med et helelektronisk styresystem og Volvo’s avanserte ECO-modus for å redusere effekttapet og for å forbedre presisjonen og responstiden. ECO-moduset arbeider sammen med hydraulikksentralen og maskinens programvare for å sikre effektiv elektronisk styring av hydraulikkpumpene.

For å redusere syklustidene kan en bomflyt-funksjon spare pumpeeffekt ved senking av bommen. Pumpeeffekten kan spares, eller benyttes til andre funksjoner. EC160E og EC180E effektiviserer ytterligere driften ved å redusere tiden der motoren går på tomgang – motoren vil automatisk stoppes når maskinen ikke blir betjent innenfor en forhåndsinnstilt tidsperiode.

Tøff og klar

Disse E-serie beltegraverne innehar det nyeste innovative designet for å garantere holdbarhet i alle ledd. Volvo CE viser oppmerksomhet til selv den minste detalj, og hver komponent er nøye utformet for alltid å sikre en glimrende ytelse. Silikonmasse er brukt for å forhindre rust, vanntette kabelmatter og koblingsstykker er montert, samt kraftige dørhengsler og påskrudd beskyttelse for lyktene i overbygningen.

En forsterket veltebeskyttelse (ROPS) av stål gir maksimal beskyttelse for maskinføreren, og det holdbare understellet er bygd for å tåle alle elementer og terreng. En intelligent designet X-ramme sikrer til alle tider jevn vektfordeling. Det robuste bom- og stikkedesignet inkluderer innvendige plater som er plassert slik at de støtter belastede punkter under en rekke bruksområder, og sprer belastningen utover for å sikre maksimal produktivitet under de mest krevende bruksområder.

Komfort og betjening

EC160E og EC180E tilbyr en overlegen føreropplevelse med et produktivt arbeidsmiljø og enkel service. Alle betjeningselementer, inkludert manøverspaker, tastatur og en stor LCD-skjerm, er ergonomisk designet for brukervennlighet og optimal effektivitet. Antallet brytere har blitt redusert, og betjeningen av klimaanlegget har blitt integrert i tastaturet for enkle justeringer. En hurtigtast har blitt plassert på manøverspaken for å la maskinføreren velge funksjoner som vinduspusser, kamera, auto-mute eller «Power Max» under betjening av manøverspakene for minimale driftsavbrudd.

For å øke sikkerheten, kan sidemonterte kameraer (ekstrautstyr) monteres på disse maskinene for å dekke maskinførerens blindsoner. Begge bildene vises på fargeskjermen og skaper et tryggere arbeidsmiljø.

EC160E og EC180E er også designet for problemfritt vedlikehold. Bekvemt tilgang til hydraulikktanken og drivstofftanken samt grupperte filtre som er tilgjengelig fra bakkenivået gjør servicearbeidet raskere og enklere. Velplasserte stansede sklisikre plater gir overlegent grep og holdbarhet for enklere og sikrere tilgang ved rengjøring. Radiatoren, ladeluftkjøleren og hydraulikkoljekjøleren nås lett fra bakkenivået via sideluken. Oppdatert serviceinformasjon vises på fargeskjermen for å muliggjøre rask diagnostikk

Lover bedre lønnsomhet

EC160E og EC180E er bygd for å maksimere produktiviteten og lønnsomheten ved å kunne tilpasse seg et bredt spekter av arbeidsoppgaver. Maskinene kan tilpasses med en rekke røropplegg, som fabrikkmonteres sammen med røropplegg for hydraulisk hammer og saks, så vel som røropplegg for rotator.

Det passordbeskyttede styringssystemet tillater at opp til 20 forskjellige redskaper lagres i minnet. Det forhåndsinnstiller tilleggshydraulikken og tillater at oljemengde og trykk kan justeres fra førerhuset, som muliggjør bruk av ulike redskaper for økt allsidighet. En elektrisk pedal gir presis betjening, og redskapets responsfølsomhet kan justeres ved hjelp av tastaturet for maksimal effekt ved forskjellige bruksområder.

Holdbare Volvo-redskaper har blitt spesialbygd for å arbeide i perfekt harmoni med disse maskinene. Disse redskapene inkluderer Volvo GP-, HD- og XD-skuffer – de perfekte verktøyene for graving og håndtering, under alle forhold – og den hydrauliske hammeren HB-18 er optimalisert til de spesifikke maskinvektene og tilpasset Volvo’s redskapsfester for raske og enkle skift av redskaper. Volvo tilbyr et komplett utvalg av redskapsfester med «Front Pin Lock»-teknologi, i samsvar med de nyeste sikkerhetsreglene i ISO 13031 og EN474-1, og er designet for å passe perfekt til Volvo.

Hovedspesifikasjoner:

Modell EC160E EC180E (kun EU-modell)
Motor Volvo D4J Volvo D4J
Effekt EU; 109 kW @ 2000 o/min 109 kW @ 2000 o/min
Maks. løftekapasitet med undervognen parallelt med overvognen (i lengderetningen)

1,5m/6,0m (5 ft /20 ft)

EU: 4880 kg

NA: 5150 kg (11090 lb)

5660 kg
Maks. rekkevidde* 8980 mm (29’6″) 8980 mm
Maks. gravedybde* 6070 mm (19’11») 6070 mm

 

Leave a comment