Conpot
  • worlds fastest viking

Er dette verdens raskeste gressklipper?

Med denne norskbygde gressklipperen ønsker gressklipperprodusenten VIKING å sette ny verdensrekord. Rekordforsøket skal skje på Torp Sandefjord Lufthavn, og den gamle rekorden er på 187,6 km/t.

World’s fastest Viking er navnet på gressklipperen, som er basert på en VIKING T6 gressklipper.

– For å kunne ta en offisiell verdensrekord, og å komme i Guinnes Rekordbok, må gressklipperen for det første likne på en vanlig gressklipper med tanke på ytre mål, farger og designdetaljer. I tillegg må den kunne klippe gress, og på denne klipperen har vi et vanlig klippeaggregat drevet av en elmotor, sier Pål Virik Nilsen som er markedssjef for Viking gressklippere i Norge.

V8 motor

Den unike gressklipperen er bygget i Norge og drives av en V8-motor på 408 hestekrefter og 590 Newtonmeter. Den veier rett i underkant av 500 kg og har hjul fra en Formel 3-bil. I det som vanligvis er en oppsamler for gress finner man kjølesystemet og bensintanken.

Den forrige hastighetsrekorden for gressklippere på 187,6 km/t ble satt i Spania i 2014. For å sette en ny rekord må man kjøre raskere enn dette i snitt over en distanse på en flygende mile  – og dette må gjøres to ganger innenfor en time.

worldsfastestviking2

Rekordforsøk i løpet av høsten

– Rekordforsøket vil bli gjennomført på Torp i løpet av høsten. Guinnes Rekordbok vil være til stede og dokumentere at alt går riktig for seg, forteller Virik Nilsen.

Det er den norske rallyføreren Pekka Lundefaret som skal være sjåfør under rekordforsøket, og han har også vært med på byggingen av gressklipperen.

– Ideen om å sette verdensrekord for gressklippere har jeg hatt i mange år, og nå har vi brukt et års tid på å bygge klipperen. Jeg har stor tro på dette og at den er bra nok til å knuse den gamle rekorden, sier Pekka Lundefaret som har Norwegian Speed Factory med seg til å bygge fartsmonsteret.

Stikkord: