Conpot
  • Ny Iveco Eurocargo

Nye Iveco Eurocargo – Lastebilen som trives i byen

Enda bedre design, bærekraftig, sikker, mer komfortabel, mer effektiv og med bedre manøvreringsegenskaper. Dette er egenskaper som fremheves i en pressemelding fra Iveco

Sammen med den tunge Stralis og den lette Daily, fullfører nye Eurocargo evolusjonen i Iveco-programmet.

Bare to år etter lansering av Euro VI-utgaven har Iveco gjort ytterligere forbedringer på et kjøretøy som allerede er blitt valgt av en halv million kunder i Europe, Afrika, Midtøsten, Australia og Latin-Amerika.

Prisbelønt modellserie

Den nye modellen følger tett på suksessen til Stralis og Daily som vant henholdsvis International Truck of the Year 2013 og International Van of the Year 2015.

Pierre Lahutte, president i Iveco, sier:

– Vår nye Eurocargo er lastebilen som byen trives med. Den er et kjøretøy som kan verdsettes av alle. Byene liker den fordi den er bærekraftig, eierne liker den fordi den er effektiv og har lave totalkostnader (TCO – total cost of ownership), sjåførene liker den fordi den er et skikkelig “kontor på hjul”, komfortabel og multifunksjonell, lett å håndtere og ergonomisk å arbeide i”.

New_Eurocargo_interiors

Perfekt i byen

Mellomtunge kjøretøy blir i hovedsak brukt til bydistribusjon og kommunal kjøring. Det er årsaken til at Iveco har gitt ytelsesforbedring og drivstoffreduksjon første prioritet. Med i alt åtte motorer er det i Eurocargo benyttet to firesylindrede Iveco Tector 5-motorer på 160 og 190 hk spesielt optimert med tanke på typiske driftsforhold i bykjøring.

Drivstoffeffektiv

Takket være utviklingen av en ny turbo som gjør at kompresjonen og dreiemomentet øker under 1200 o/min., kan Eurocargo respondere mer dynamisk når den akselererer ut fra start. Dette resulterer i drivstoffbesparelser på inntil 8%.

Ved hjelp av EcoSwitch-systemet, som gjør at 6. gir beholdes lenger og begrenser nedskifting til 4. trinn, og EcoRoll-funksjonen (tilbys i kombinasjon med 12-trinnsgirkasse) som gjør at kjøretøyet ruller i fri i slake utforbakker, har Eurocargo også har lavere drivstofforbruk i intercity-trafikk og på lengre turer.

New_Eurocargo_interiors 2

Sikkerhet

Sikkerhet står også i fokus i nye Eurocargo. I tillegg til airbag i rattet og multifunksjonsratt er nye Eurocargo også tilgjengelig med viktige assistentsystemer som Lane Departure Warning System (LDWS), Advanced Emergency Braking System (AEBS) og adaptive cruisekontroll (ACC). For å forbedre sikkerheten og synligheten under kjøring, er LED kjørelys også blitt standard. Xenon hovedlys kan spesifiseres som opsjon.

– Nye Eurocargo er den ideelle partner i byen. Den respekterer menneskene og miljøet, og den er bærekraftig når det gjelder design, sikkerhet og funksjonalitet. Den bruker mindre drivstoff og har dermed også lavere CO2-utslipp. Dessuten har den de samme gode manøvreringsegenskapene som tidligere, samt forbedret dreiemoment og sjåførkomfort. Akkurat som vi sier i vårt nye slagord “Iveco: din partner for bærekraftig transport”, er den med på å posisjonere oss som en av de mest miljøvennlige lastebilprodusentene i Europa og i verden forøvrig. Med nye Eurocargo understreker Iveco sitt engasjement for bærekraftig transport, sier Pierre Lahutte avslutningsvis.

Stikkord: