Conpot

Bygger nytt hovedkontor og boliger på Skøyen

Veidekke har inngått avtale med Norwegian Property (NPRO) om kjøp av Nedre Skøyenvei 24-26 i Oslo med overtagelse i mars 2019. Veidekke ønsker å videreutvikle tomten for å bygge nytt hovedkontor for konsernet i tillegg til flere hundre boliger.

– Veidekke har i lang tid vært på jakt etter et utviklingsprosjekt på Skøyen for et nytt hovedkontor. Denne eiendommen passer perfekt til å realisere et moderne hovedkontor, og i tillegg kan vi utvikle og bygge over 400 boliger i et svært attraktivt område. Her kan vi bruke vår kompetanse både som eiendomsutvikler og entreprenør, og vi ønsker gjennom prosjektet å bidra til å utvikle Skøyen til en fremtidsrettet bydel, sier konsernsjef Arne Giske.

Nedre Skøyenvei 24-26 har en sentral beliggenhet på Skøyen, et av Norges største og raskest voksende trafikknutepunkt. Eiendommens tomtestørrelse er på 22 600 m2, og er i dag bebygd med næringsarealer. NPRO vil eie og forvalte eksisterende bygningsmasse frem til overtakelse i mars 2019.

Eiendomskjøpet er på 799 millioner kroner, hvorav 749 millioner forfaller ved overtagelse og 50 millioner gjøres opp ved kontraktsinngåelse.

Stikkord: