De romstore og tunge maskinene på 46 tonn skal benyttes til gruveindustri på israelsk jord. Salgsansvarlig innen maskin Harald Jakobsen, har lang kompetanse innen faget og forteller at selve kjøps- og salgsprosessen har vært både tidkrevende og omfattende. De ruvende maskinene har fått politieskorte og bistand fra vegvesenet.

– Leveringer som dette krever god logistikk og planlegging. Vi har stor kapasitet og et bredt nettverk, og er avhengig av å ha kompetente kontakter innen transport. I denne eksportrunden hadde vi blant annet et samarbeid med Spesialtransport i Oslo, sier Jakobsen som har vært ansatt i PlusTech siden 2008.

Kom på inspeksjon

Hos PlusTech finner du flere språksterke inne- og utemeglere. Kjøperen fra Israel ønsket å teste dumperen før handelen var i boks, og tok turen til Vinstra. Med eget diagnoseutstyr, ble begge maskinene grundig inspisert. En trivelig kar i følge Jakobsen.

Enkelt: Harald Jakobsen er opptatt av å vise seriøsitet når han eksporterer maskiner og utstyr. – Klare regler, god kompetanse og et bredt nettverk fører til en trygg handel, sier han.

– Tett samarbeid mellom alle parter, bidrar til at sluttresultatet blir bra. Tillitt og god kompetanse er viktige stikkord å jobbe etter, legger han til.

Sikker betaling

PlusTech har fokus på en sikker handel for alle parter, og restriksjoner, lover og regler tas stilling til. Mange land har andre retningslinjer når det gjelder innkjøp fra andre land.

– I dette tilfelle måtte vi bruke LC remburs, som er verdens sikreste betalingsform. Men det er også det mest kompliserte, da det er mye man må sette seg inn i. Derfor mottar vi ikke oppgjør før maskinene er på den siste båten over til Israel.

Seriøsitet er viktig. Vi leverer aldri fra oss en vare før hele handelen er i boks og tar på oss ansvaret. Det skal være enkelt og sikkert for eieren når vi foretar eksport, forteller Jakobsen.

Internasjonal eksportandel

Selskapet er opptatt av å være i dialog med tilbydere og kjøpere over hele verden innen anlegg-, industri- og lastebilbransjen. Dumpere, gravemaskiner, hjullastere, veiskraper, lastebiler og annet utstyr får nytt liv. Internasjonal eksportandel er i vinden som aldri før.

– Vi megler maskiner på verdensbasis, og distrikter som Afrika, Øst-Europa og Midtøsten er gode inntektskilder for oss. Vår kompetanse og globale nettverk bidrar til å vise seriøsitet innen formidling av brukt utstyr, forteller Jakobsen.

Trønderbedriften PlusTech eksporterer nå Cat dumpere av typen 775e til nye eiere i Israel.

Leave a comment