ECR145E og ECR235E fra Volvo Construction Equipment er utstyrt med en kraftig, effektiv Tier 4f/ Stage IV-motor og har blitt designet med en kort svingradius for drift på trange steder uten at det går utover ytelsen.

ECR145E og ECR235E tilbyr et integrert arbeidsmodussystem for å optimalisere drivstoffeffektiviteten, for dermed å redusere driftskostnadene og øke produktiviteten. Maskinføreren kan velge det beste arbeidsmoduset for å sikre riktig konfigurasjon for hvilken jobb som helst. Disse maskinene er bygd for å takle en rekke bruksområder, og et glimrende systemdesignkombineres med et slitesterkt understell for å sikre imponerende trekkraft ved belting i skråninger, så vel som ved belting over både grovt og mykt terreng.

Komfortabel betjening

Bygget med maskinføreren i tankene, er det nydesignede førerhuset fra Volvo utstyrt med veltebeskyttelse (ROPS) for økt sikkerhet for maskinføreren. Det romslige førerhuset har et stort front- og sidevindu for god sikt og brukervennlighet, og en bredere førerdør gir bedre tilgang. En velplassert, lang vertikal vinduspusser gir best mulig dekning av frontvinduet for komfortabel og presis betjening.

Et forbedret klimakontrollsystem, vist på en 8″ LCD-skjerm, gir enklere betjening og økt førerkomfort. Et bransjeledende defroster- og ventilasjonssystem øker hastigheten for varme- og kjøleprosessen for et mer komfortabelt arbeidsmiljø.

For ytterligere å styrke kontrollerbarheten har disse maskinene et tastatur som gjør at maskinførerne lett kan navigere gjennom de ulike innstillingene på den 8 «LCD-skjermen, og aktivere maskinfunksjoner på en trygg og komfortabel måte. Kamerafunksjonene, klimaanlegget og lysene kan tilpasses ved bruk av tastaturet, og konfigurasjonen kan lagres for ekstra bekvemmelighet. Bluetooth og en «Hands free»-funksjon har også blitt lagt til slik at maskinføreren kan koble til trådløse funksjoner. I tillegg kan frontvinduets vinduspusser, kamera, demping av lydanlegget og Power Max-funksjonen tilordnes en hurtigtast som er plassert på manøverspaken, slik at maskinføreren kan betjene den valgte funksjonen ved å trykke på en trykkbryter.

God kombinasjon

ECR145E og ECR235E har blitt designet for å gi lave totale eierkostnader. En vinnende kombinasjon av forbedret hydraulikk, forbedret ECO-modus og bekvem servicetilgang bidrar til lavere totalkostnader og høyere produktivitet.

Det optimaliserte hydraulikksystemet kombineres med det hel-elektroniske styresystemet for å forbedre presisjonen og responstiden. Dette systemet fungerer i samspill med Volvo’s unike ECO-modus, som optimaliserer hydraulikksystemet for å redusere effekt- og trykktapet slik at drivstofforbruket senkes. For ytterligere å redusere drivstofforbruket er disse maskinene utstyrt med en automatisk tomgangssenking og en motoravstengningsfunksjon, som reduserer motorturtallet til tomgang når betjeningselementene er inaktive over en forhåndsinnstilt tidsperiode på mellom 3 og 20 sekunder. Dersom maskinene blir gående på tomgang over lengre tid, vil ekstrautstyret automatisk motoravstenging automatisk stoppe motoren.

Perforerte sklisikre plater og rekkverk sikrer overlegent grep og ekstra sikkerhet når inspeksjoner og vedlikehold utføres. ECR235E er i tillegg utstyrt med sammenleggbart rekkverk for å sikre tryggere tilgang og enklere transport. For å øke maskinens levetid, har Volvo designet begge disse maskinene med grupperte filtre og sentraliserte smørepunkter, tilgjengelig fra bakkenivået.

Solid arbeidsverktøy

Disse gravemaskinene er kompatible med en rekke holdbare redskaper for økt allsidighet. Et passordbeskyttet styringssystem for redskapene tillater lagring av opp til 20 forskjellige redskaper, slik at maskinføreren kan velge en forhåndsinnstilt oljemengde og trykk fra førerhuset via informasjonspanelet.

Maskinene kan utstyres med en «General Purpose»- eller «Heavy-Duty»-skuffe, hver perfekt tilpasset for graving og håndtering under alle forhold. De gir maksimal produktivitet, lang levetid og har originale Volvo-slitedeler.

Volvo tilbyr også et komplett spekter av redskapsfester, inkludert deres egen S-type og symmetriske redskapsfester som reduserer tap av brytekraft og passer perfekt til Volvo-redskaper. HB-serien av hydrauliske hammere er optimalisert til de spesifikke vektene til Volvo-maskiner, og er tilpasset Volvo-redskapsfester for raskt, trygt og enkelt skift av redskaper. De er tilgjengelige med et komplett utvalg av verktøy.

Volvo’s tiltrotator kan bestilles fabrikkmontert med multifunksjonsspaker og en fargeskjerm som er fullintegrert til maskinens system. Den nye serien av Volvo Aggressive Cut-skuffer er perfekt tilpasset til den fabrikkmonterte tiltrotatoren.

Hovedspesifikasjoner:

ECR145E
Motor D4J
.. Nominell effekt ved 33 o/s
(2 000 o/min)
…. ISO 9249/SAE J1349 netto 119 hk
Brytekraft* (Normal/Boost) SAE J1179 18,100 / 19,200 lbf
Skuffevolum 0.33-1.07 yd3
Maks. rekkevidde* 27’5″
Maks. gravedybde* 18’2″
Løftekapasitet med undervognen parallelt med overvognen (i lengderetningen)* 7,960 lb
… ved rekkevidde/høyde 20 / 5 ft
Driftsvekt 31,770-36,790 lb
* 4,6m bom, 2,5m stikke / 15’1″ bom, 8’2″ stikke
 

 

ECR235E
Motor D6J
.. Nominell effekt ved 30 o/s
(1 800 o/min)
…. ISO 9249/SAE J1349 netto 172 hk
Brytekraft* (Normal/Boost) SAE J1179 28,100 / 29,710 lbf
Skuffevolum 0.47-1.88 yd3
Maks. rekkevidde* 32’5″
Maks. gravedybde* 22’2″
Løftekapasitet med undervognen parallelt med overvognen (i lengderetningen)* 16,770 lb
… ved rekkevidde/høyde 20 / 5 ft
Driftsvekt 52,250-61,440 lb
* 5,7m bom, 2,9m stikke / 18’8″ bom, 9’6″ stikke

 

Leave a comment