Conpot

Hadde null isolasjon i husveggene. Løsningen ble fasadeisolering

Tobias Lund og Margaret Ellen Hewitt kjøpte et eldre hus med manglene isolasjon i ytterveggene. Fasadeisoleringssystemet Red Air Flex bidro til tett isolasjonssjikt uten kuldebroer.

Det gamle huset på Holmen i Oslo har 279 m2 brutto og er oppført i 1939. Isoleringen gjorde det lunere og varmere. Huseier Tobias Lund er godt fornøyd med resultatet.

– Endringen var markant fra dag en. Etter at huset ble isolert og nye vinduer kom på plass, hører vi nærmest ingenting utenifra. Innetemperaturen ble stabil og trekken forsvant.
Loftet var også uisolert. Her kom to lag med Rockwool plater med totalt 30 cm tykkelse på plass. Dette har vært med på å stabilisere innetemperaturen ytterligere.

Bård Fornebo driver byggefirmaet Disen Bygg AS, og har lang erfaring med rehabilitering av hus og leiligheter i Oslo-området.

For nye og gamle bygg

– Da ytterveggene måtte etterisoleres, tenkte jeg umiddelbart på det nye fasadeisoleringssystemet. Monteringen går raskt og er et unikt ventilert fasadeisoleringssystem som kan brukes både til nybygg og rehabilitering, sier Bård.

På huset på Holmen ble det først lagt inn 10 cm Rockwool Flexi A-plater i det eksisterende reisverket. Deretter ble det montert Osb-plater og 10 cm Red Air Flex på alle ytterveggene. Isolasjonsløsningen tilsvarer en tradisjonell utlektet vegg med 25 cm isolasjon.

Lavere energiforbruk

Systemet består av noen få spesialutviklede komponenter som oppfyller dagens krav og standard innen energieffektive bygg. Rehabiliteringen bidrar til at innvendige bruksareal forblir uforandret, og gamle fasader kan få et nytt og tidsriktig uttrykk.

Det rehabiliterte huset har elektrisk oppvarming og vannbåren varme. Automatisk temperaturstyring med nattsenking, kombinert med ny isolasjon, vil senke energikostnadene betraktelig.

– Strømregningen vil nok være merkbar fremover, sier Tobias fornøyd.

Stikkord: